Visi trīs latvieši kvalificējas BMX sacensību pusfinālam (77)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Londonas olimpisko spēļu BMX riteņbraukšanas sacensību pusfinālam ceturtdien kvalificējās Pekinas Olimpiādes čempions Māris Štrombergs, kā arī Edžus Treimanis un Rihards Veide. Sportisti tādējādi iekļuvuši 16 spēcīgāko dalībnieku vidū.

(Papildināts viss teksts.)

Štrombergs ceturtās ceturtdaļfināla grupas pirmajā braucienā nodemonstrēja stabilu sniegumu, finišējot kā otrais un uzrādot laiku 38,359 sekundes. Otrajā braucienā Štrombergs piedzīvoja lielu aizķeršanos startā, trasē dodoties kā pēdējais, tomēr finišu viņš sasniedza kā piektais un uzrādīja laiku 40,353 sekundes. Trešo braucienu Štrombergs veica agresīvā stilā, ātri izvirzoties pirmajā vietā un tiekot pie pelnītas uzvaras ar laiku 37,738 sekundes.

Štrombergs izcīnīja otro vietu savā grupā

Pēc trim braucieniem ar astoņiem punktiem Štrombergs ieņēma otro vietu savā grupā, automātiski iekļūstot pusfinālā. Pārējie ceturtdaļfināla braucieni viņam nebija jāveic.

Tikmēr Edžus Treimanis pirmās ceturtdaļfināla grupas pirmajā braucienā finišēja ceturtajā vietā ar laiku 40,130 sekundes, spējot izvairīties no iesaistīšanās iespaidīgā kritienā īsi pirms finiša. Otrajā braucienā latvietim atkal patraucēja konkurentu kritiens, no kura viņš nespēja izvairīties, finišu sasniedzot kā sestais un uzrādot laiku 52,014 sekundes. Daudz veiksmīgāks Treimanim padevās trešais brauciens, kurā viņš izcīnīja otro vietu, finišējot pēc 38,572 sekundēm.

Arī Treimanis automātiski kvalificējās pusfinālam

Pēc trim braucieniem ar 12 punktiem Treimanis ieņēma otro vietu savā grupā, automātiski iekļūstot pusfinālā. Pārējie ceturtdaļfināla braucieni viņam nebija jāveic.

Veide otrās ceturtdaļfināla grupas pirmajā braucienā pēc neveiksmīga starta ierindojās sestajā vietā, finišējot pēc 39,489 sekundēm. Savukārt otrajā braucienā viņš līdz pat pašam finišam brauca kopā ar līderiem, tomēr beigās bija spiests samierināties ar ceturto pozīciju, uzrādot laiku 39,403 sekundes. Trešajā braucienā Veide pēc viltīga manevra spēja finišēt trešajā pozīcijā ar laiku 38,609 sekundes.

Pēc trim braucieniem ar 13 punktiem Veide ieņēma ceturto vietu savā grupā, kas viņam lika turpināt dalību sacīkstēs.

Ceturtajā braucienā Veide veica cerīgu startu, tomēr vienā no lēcieniem kļūdījās, kas lika finišēt ceturtajā pozīcijā pēc fotofiniša apskates. Viņa rezultāts bija 39,508 sekundes. Savukārt pēdējā, piektajā, braucienā Veide veiksmīgi darbojās jau no paša starta, ar laiku 39,110 sekundes ieņemot otro vietu.

Veide pusfinālā iekļuva pēc pieciem braucieniem

Pēc pieciem braucieniem ar 19 punktiem Veide ieņēma ceturto vietu savā grupā, arī iekļūstot pusfinālā.

Pēc ceturtdaļfināla trim braucieniem tālākām cīņām kvalificējās pa diviem labākajiem sportistiem, savukārt atlikušos divus braucienus brauca pusfinālos neiekļuvušie sportisti, kuri sacentās par atlikušajām divām ceļazīmēm no katras ceturtdaļfināla grupas.

Trešdien notika priekšsacīkstes, kurās tiks aizvadītas sacensības uz laiku. Tajās Štrombergs ieņēma 11.vietu, Veide ierindojās 13.pozīcijā, bet Treimanis neilgi pirms finiša piedzīvoja kritienu, tomēr sportists spēja atkopties līdz sacensību sākumam.

Aleksejeva priekšsacīkstēs - 13. vietā

Tikmēr priekšsacīkstēs sievietēm Latvijas sportiste Sandra Aleksejeva trešdien ieņēma 13.vietu.

Priekšsacīkstēs katrs sportists veica atsevišķu braucienu, atkarībā no uzrādītā laika iegūstot numuru, ar kuru braucējs tika izlikts vēlāk. Šāds formāts tika pielietots, lai izslēgtu iespēju, ka spēcīgākie braucēji savā starpā spēkojas vēl pirms fināla. Visi priekšsacīkšu dalībnieki kvalificējās nākamajai kārtai.

Pusfināli vīriešiem un arī sievietēm, kurām ceturtdaļfināla kārta nav paredzēta, notiks piektdien. Šeit sportisti aizvadīs trīs braucienus, finālā iekļūstot par četriem labākajiem sportistiem.

Finālsacensības BMX braucējiem paredzētas vēlāk piektdien, kurās medaļas tiks sadalītas vienā braucienā.

Pekinas olimpisko spēļu čempions Štrombergs karjeras laikā ticis arī pie divām pasaules čempionātu zelta medaļām un vienas sudraba godalgas, kamēr Treimanis un Veide ir šīgada Eiropas čempionāta finālsacensību pirmo divu vietu ieguvēji.

Savukārt Aleksejeva šīgada pasaules čempionātā ieņēma 16.vietu, tomēr sacensībās viņa piedzīvoja nopietnu kritienu, saraujot kājas sānu saites un krusteniskās saites, kā arī iedzīvojoties meniska plīsumā.

Latvijas Londonas Olimpiādes pieteikumā ir 46 sportisti, bet uz starta stāsies ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija un viņš nav gatavs startiem.

Par medaļām Londonā līdz svētdienai cīnīsies aptuveni 10 500 sportisti, kuri sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Komentāri (77)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu