Štrombergs kļūst par divkārtēju olimpisko čempionu! (548)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par divkārtēju olimpisko čempionu piektdien kļuva Latvijas sportists Māris Štrombergs, kurš Londonas olimpisko spēļu BMX riteņbraukšanas sacensību finālā izcīnīja zelta medaļu, nosargājot Pekinas olimpiskā čempiona titulu. Šī ir Latvijas otrā medaļa Londonas Olimpiādes spēlēs. Ceturtdien pie bronzas tika pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

(Papildināts viss teksts.)

Finālbraucienā Štrombergs labi startēja un uzreiz izvirzījās līderpozīcijā, bet turpinājumā pakāpeniski palielināja savu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Tiesa, latvietim cieši uz pēdām mina šā gada pasaules čempions Sems Vilobijs no Austrālijas, taču Štrombergs trasi veica gandrīz ideāli un bez kļūdām, nosargājot pirmo vietu līdz pat finišam.

Štrombergs finišēja pēc 37,576 sekundēm, bet otrajā vietā palikušais Vilobijs atpalika par 0,353 sekundēm.

Savukārt bronzas medaļu izcīnīja kolumbietis Karloss Mario Savala Okendo, kurš no Štromberga atpalika par 0,675 sekundēm.

Pusfinālā Štrombergs otrās grupas pirmajā braucienā finišēja ceturtajā vietā, uzrādot laiku 41,858 sekundes. Arī otrajā braucienā valmierietis ieņēma ceturto pozīciju, šoreiz trasi veicot 37,995 sekundēs. Trešajā braucienā Štrombergs jau startā izvirzījās otrajā vietā un šo pozīciju nosargāja līdz pat finišam.

Pēc trim braucieniem ar desmit punktiem Štrombergs ieņēma trešo vietu savā grupā, kvalificējoties finālam.

Māris Štrombergs
Māris Štrombergs Foto: AP/Scanpix

Tikmēr ārpus fināla dalībnieku skaita palika Edžus Treimanis un Rihards Veide.

Treimanis un Veide pirmās pusfināla grupas pirmajā braucienā ieņēma attiecīgi piekto un sesto vietu, nespējot izvairīties no iesaistīšanās iespaidīgā kritienā pirmajā līkumā pēc starta. Otrajā braucienā neviens sportists nekrita, bet Veide un Treimanis finišēja attiecīgi piektajā un septītajā vietā.

Savukārt trešajā braucienā Treimanis finišēja otrajā vietā, bet Veide trases vidusdaļā piedzīvoja kritienu un vēlāk finišu sasniedza septītajā pozīcijā.

Pēc trim braucieniem Treimanis ar 14 punktiem ieņēma piekto vietu šajā grupā un pirmais palika aiz fināla robežas, bet Veide ar 18 punktiem ierindojās septītajā pozīcijā.

Pēc pusfināla trim braucieniem finālam kvalificējās pa četriem labākajiem sportistiem.

Aleksejeva finālā neiekļuva

Māris Štrombergs
Māris Štrombergs Foto: AP/Scanpix

Trešdien notika priekšsacīkstes, kurās tika aizvadītas sacensības uz laiku. Tajās Štrombergs ieņēma 11.vietu, Veide ierindojās 13.pozīcijā, bet Treimanis neilgi pirms finiša piedzīvoja smagu kritienu, tomēr spēja stāties uz starta ceturtdaļfinālā.

Aleksejeva priekšsacīkstēs ieņēma 13. vietu

Priekšsacīkstēs katrs sportists veica atsevišķu braucienu, atkarībā no uzrādītā laika iegūstot numuru, ar kuru braucējs tika izlikts vēlāk. Šāds formāts tika lietots, lai izslēgtu iespēju, ka spēcīgākie braucēji savā starpā spēkojas vēl pirms fināla. Visi priekšsacīkšu dalībnieki kvalificējās nākamajai kārtai.

Savukārt ceturtdaļfinālā ceturtdien veiksmīgi pusfinālam kvalificējās gan Štrombergs un Treimanis, kuriem tam pietika ar trim veiktiem braucieniem, gan Veide, kurš par vietu pusfinālā cīnījās piecos braucienos.

Pēc ceturtdaļfināla trim braucieniem tālākām cīņām kvalificējās pa diviem labākajiem sportistiem, savukārt atlikušos divus braucienus brauca pusfinālos neiekļuvušie sportisti, kuri sacentās par atlikušajām divām ceļazīmēm no katras ceturtdaļfināla grupas.

Sievietēm ceturtdaļfināla kārta nenotika

Pekinas olimpisko spēļu čempions Štrombergs karjeras laikā ticis arī pie divām pasaules čempionātu zelta medaļām un vienas sudraba godalgas, kamēr Treimanis un Veide ir šīgada Eiropas čempionāta finālsacensību pirmo divu vietu ieguvēji.

Savukārt Aleksejeva šīgada pasaules čempionātā ieņēma 16.vietu, tomēr sacensībās viņa piedzīvoja nopietnu kritienu, saraujot kājas sānu saites un krusteniskās saites, kā arī iedzīvojoties meniska plīsumā.

Komentāri (548)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu