«Ghetto Games» noteikti sezonas uzvarētāji un «Ghetto Faktora» balvas ieguvēja (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar sezonas labāko komandu spēlēm sestdien, 31.augustā, Rīgā, 11.novembra krastmalā noslēdzās ielu sporta un kultūras kustības «Ghetto Games» piektā sezona. Šajā dienā iespēju ierakstīt dziesmu Rīgas studijā un filmēt videoklipu Ņujorkā mūzikas konkursā «Ghetto Faktors» izcīnīja arī talantīgā dziedātāja Kristīne Prauliņa.

11.novembra krastmalā sporta spēles norisinājās astoņos sporta veidos, tostarp ielu vingrošanā, velo polo, ārmreslingā, BMX frīstailā «street» disciplīnā un citos. Pēcpusdienā izšķirošajos turnīros sacentās labākās sezonas komandas ielu basketbolā, ielu futbolā un ielu florbolā. «Ghetto Floorball» superfinālā vislabākā izrādījās komanda «Tukšās trubiņas», kas pārspēja savus konkurentus no komandas «Metaproms» un izcīnīja Latvijas Florbola savienības balvu – braucienu četriem komandas spēlētājiem oktobrī uz Somiju uz Čempionu kausa izcīņas turnīru.

Savukārt «Ghetto Football» superfinālā pērnā gada čempioni «Bikini lounge» atkārtoja savu triumfu, izšķirošajā spēlē uzvarot komandu «Radars». «Bikini lounge» savā īpašumā ieguva vērtīgo Latvijas Futbola federācijas balvu – braucienu uz Grieķiju un iespēju noskatīties Latvijas futbola izlases pasaules čempionāta kvalifikācijas spēli.

Vissīvākās cīņas sestdienas vakarā ritēja par labākās sezonas komandas nosaukumu «Ghetto Basket» turnīrā vīriešu grupā. Agresīvā un punktu punktā spēlē komanda «Just» pirmajā pusfinālā pārspēja apvienību «Mazais/SportosimVisi.lv», savukārt otrajā pusfinālā starp «Baltic Casting Agency» un «Kasjauns.lv» rezultatīvāka izrādījās «Baltic Casting Agency» apvienība (Nauris Liepiņš, Mārcis Liepiņš, Mārtiņš Vīņauds un Eduards Ķikuts). Karstasinīgajā fināla spēlē lietū ar «Baltic Casting Agency» ar 21 pret 16 uzvaras laurus plūca «Just» basketbolisti Nauris Miezis, Jānis Āre, Krists Volfmanis un Kristaps Jurjāns. Šī komanda šosezon izcīnījusi visus svarīgākos titulus – 10.augustā kļuva par čempioniem Ventspilī «Ghetto Games» festivāla ietvaros rīkotajā starptautiskajā turnīrā, kā arī izcīnīja uzvaras trešajā daļā sezonas posmu.

Sestdien «Just» īpašumā nonāca sezonas galvenā balva - «Ghetto Family» un Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) komandas Jūtas «Jazz» basketbolista Andra Biedriņa sarūpētais brauciens uz Ņujorku un iespēju klātienē vērot NBA spēli. Daugavas malā krāšņā mūzikas konkursa «Ghetto Faktors» koncertā vērtīgu balvu savas muzikālās karjeras attīstībai izcīnīja 21 gadu vecā dziedātāja Kristīne Prauliņa. Viņa ieguva konkursa galveno balvu – iespēju ierakstīt savu dziesmu profesionālā skaņu studijā Latvijā un filmēt videoklipu Ņujorkā.

Kā atzina konkursa uzvarētāja, viņa vēl īsti neapjaušot, ko šī uzvara nozīmē un kā tā mainīs viņas dzīvi. Kristīnei jau esot dziesma, ko ierakstīt studijā. Tā vēl jāspodrina, taču «šeit ir cilvēki, kas palīdzēs visu īstenot», pastāstīja dziedātāja, kurai mūzika šobrīd ir maizes darbs. Viņa kopā ar grupu atskaņo «soul» un «r’n’b» stila mūziku, kā arī dzied Rīgas Gospelkorī. Kopā ar Kristīni sestdien klātesošajiem muzicēja vēl četri konkursa finālisti – televīzijas konkursa «Jaunā talantu fabrika» dalībniece Aminata Savadogo, talantīgais mūziķis Justs Sirmais, uz Latvijas mūzikas skatuves debitējusī Adelīna Jureviča (Adelly) un Ilze Ozoliņa, kura līdz šim piedalījusies arī konkursā «The X Factor» Lielbritānijā.

Šajā vakarā kopā ar konkursa finālistiem uzstājās arī vairāki citi mūziķi, tostarp Kazanovas orķestris. Mūziķu sniegumu vērtēja stingra žūrija, kuras sastāvā darbojās grupas «Instrumenti» mūziķis Jānis Šipkēvics juniors, dziedātāja Linda Leen, mūziķis un radio «Spin FM» pārstāvis Normunds Rutulis, «Do Studijas» un GACHO albuma producents Rolands Sīpols (Domino), kā arī «Ghetto Music» pārstāvis Antons Semeņaks (Fantiq).

Lai gan finālā vislielākās skatītāju ovācijas izpelnījās Justa Sirmā un viņa grupas «Tax Free» dziesma «Latvijai», bet par vizuāli iespaidīgu tika atzīts Aminatas Savadogo un dejotāju sniegums, izpildot singlu «Unchain my heart», Kristīne Prauliņa kļuva par pārliecinošu konkursa līderi, pateicoties spēcīgam singla «At last» un kopā ar Rīgas Gospelkori dziesmas «Joyful, joyful» izpildījumam. «Šis bija viens no kvalitatīvākajiem mūzikas konkursu fināliem, visi finālisti bija pietiekami profesionāli,» konkursa «Ghetto Faktors» dalībniekus raksturoja dziedātāja Linda Leen. Viņa atzina, ka mūzikas konkursi ir viens no nepateicīgākajiem veidiem, kā novērtēt talantīgus un dažādos žanros izcilus mūziķus.

Šoreiz žūrija izvēlējās skatuvei «gatavāko mūziķi». «Justs Sirmais ir talantīgs mūziķis, bet viņam vajadzīgs vēl laiks. Kristīne bija «visgatavākā»,» žūrijas lēmumu piešķirt galveno balvu Kristīnei Prauliņai paskaidroja Linda Leen. Arī grupas «Instrumenti» mūziķis Jānis Šipkēvics atzina, ka bijis ļoti patīkami pārsteigts par konkursa finālistiem.

«Ir redzēti dažādi konkursi, šķita, ka ir zināms, kādi talanti Latvijā dzīvo. Taču nekad nebiju šos jauniešus dzirdējis,» pārsteigts atzina Jānis Šipkēvics. Viņu sajūsminājis katra finālista sniegums. «Piedzīvoju īstu muzikālu baudījumu – tas bija kā koncerts,» konkursa finālu raksturoja «Instrumenti» dalībnieks. Sestdien tika noskaidroti uzvarētāji BMX frīstaila sacensībās «street» disciplīnā. Vislabākais izrādījās Juris Strautmanis, otro vietu ieguva Oskars Zajarskis, bet trešo – Kristaps Reimanis.

Titulu «Labākais triks» godam nopelnīja Ronalds Grebis. Savukārt ielu dejotāju konkursā «Hiphop 1 vs 1» disciplīnā uzvaras laurus plūca Dony, bet «Breaking 2vs2» pirmo vietu izcīnīja Bboy Wii un Bgirl Sushi. 31.augustā īpašā izspēlē «Ghetto Basket» spēlētājs Rihards Pāže ieguva iespēju nākamgad doties uz ASV, lai vērotu NBA Zvaigžņu spēles «Sprite Slam dunk» konkursu klātienē. Kā atzina ielu sporta un kultūras «Ghetto Games» dibinātājs Raimonds Elbakjans, «Ghetto Games» komanda priecīga par aizvadīto sezonu un jau plāno sacensības jaunajai sezonai. «Jāturpina tradīcijas un jārīko pasākumi vēl labākā kvalitātē, lai cilvēkiem būtu vēl vairāk iemeslu sevi izaicināt un piedalīties mūsu sacensībās,» uzsvēra R.Elbakjans. «Ghetto Games» sezonas noslēguma pasākumu rīkoja «Ghetto Family» sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu