«Ghetto Family» basketbolisti Parīzē startēs prestižajā turnīrā «Quai 54»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas ielu basketbola labākie basketbolisti otro reizi apvienojušies «Ghetto Family» izlasē, lai šīs nedēļas nogalē 21. un 22. jūnijā Parīzes (Francija) centrā pie Eifeļa torņa startētu Eiropā slavenākajā «5:5» brīvdabas basketbola turnīrā «Quai 54».

Tradicionāli «Quai 54» turnīrā startē 16 komandas, kuras divu dienu laikā pēc izslēgšanas turnīra principa nosaka čempionus. Šajā gadā organizatori uzaicinājuši komandas no ASV, Vācijas, Spānijas, Serbijas, Anglijas, Nīderlandes, Beļģijas, Gvinejas un Latvijas, kas konkurēs ar labākajām Francijas vienībām. Lai arī Latvija debijas reizē 2011. gadā piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā, «Ghetto Family» šis jau būs otrais «Quai 54» turnīrs, bet basketbola lielvalsts Serbija pirmo reizi izpelnījusies šādu atzinību.

«Pirms trijiem gadiem, komplektējot «Ghetto Family» izlasi braucienam uz Parīzi, ne visi aicinātie basketbolisti bija atsaucīgi. Šajā laikā situācija ir ievērojami izmainījusies, jo «Ghetto Basket» turnīru un mūsu starptautisko aktivitāšu kvalitāte un nozīmīgums ir ievērojami pieaudzis,» uzsver «Ghetto Family» izlases spēlējošais treneris Raimonds Elbakjans. «Līdz ar to seši no astoņiem spēlētājiem ir no Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas klubiem. Pašreiz arī viņiem vairs nav šaubu, ka arī ārpus klasiskā basketbola turnīriem Latvijā un Baltijā notiek prestižas ielu basketbola sacensības gan pie mums, gan citur Eiropā. Parīzē notiekošais «Quai 54» ir lielisks apliecinājums tam, jo uz šo turnīru aicina tikai pašus labākos.»

«Ghetto Family» krāsas Parīzē pārstāvēs Kristaps Dārgais, Jānis Kaufmanis, Māris Ziediņš, Kārlis Apsītis, Edgars Krūmiņš, Roberts Stumbris, Artūrs Kramiņš un Raimonds Elbakjans.

«Šis noteikti nav maksimāli labākais «Ghetto Family» sastāvs, taču šie spēlētāji noteikti var veidot nākamo izlašu kodolu,» izvērtē Elbakjans. «Katram no viņiem šis brauciens būs nopietns pārbaudījums, jo nevērtēju spēlētājus tikai pēc gūtajiem punktiem. Komandas mikroklimats veidojas arī tālajā ceļā ar autobusu uz Parīzi. Katram ir jāmāk ievērot noteiktais grafiks. Tikai pēc tam jau nāk māka atdot cīņai visus spēkus, lai godam tiktu aizvadīti mači Parīzē. «Ghetto Basket» regulāri spēlē arvien vairāk meistarīgu spēlētāju, tādēļ konkurence par vietu sastāvā, piemēram, jūlija sākuma braucienam uz Vācijas «Germanys Reality Check» būs ļoti sīva.»

Viens no trijiem basketbolistiem, kuram šīs būs otrā viesošanās «Quai 54», ir BK «Valmiera» pārstāvis Kristaps Dārgais. «Ghetto Basket» viņš ir pazīstams kā tituliem bagātās komandas «Mazais» pārstāvis. Dārgais 2011. gadā izcīnīja arī trešo vietu «Slam dunk» konkursā. Šoreiz dalība šajā konkursā Dārgajam ies secen, jo «Quai 54» izstrādājuši īpašu scenāriju, kurā ir vietas tikai pieciem «dankeriem» – kanādietim Džastinam Dārlingtonam, amerikāņiem Porteram Maberijam un Krisam Steiplsam, francūzim Gijam Dupī, polim Rafalam Lipinskim,

«Skaidrs, ka jau no pirmajām sekundēm ir jāspēlē daudz drošāk un agresīvāk, jo spēles ir daudz īsākas nekā klasiskajā basketbolā, tādēļ nav laika atspēlēties no lieliem «mīnusiem». Šajā mūsu izlasē ir pulcēti daudzi labi basketbolisti, kuri sāncenšus var apspēlēt gan viens pret vienu, gan arī «nogalināt» ar precizitāti no tālmetienu līnijas,» spriež Kristaps Dārgais.

«Quai 54» turnīra spēles notiek uz īpaši izbūvēta basketbola laukuma, kas atrodas iepretim Eifeļa tornim pie Trokadero laukuma. Regulāri tiek aizpildītas vairākus tūkstošus vietu ietilpīgās tribīnes, jo skatītājus piesaista ne tikai aizraujošās basketbola spēles, bet arī mūzikas un basketbola zvaigžņu ierašanās. «Quai 54» organizatori pašreiz atklājuši divas lielākās zvaigznes – Parīzē ieradīsies Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) seškārtējais čempions Čikāgas «Bulls» sastāvā Skotijs Pipens un Ņujorkas «Knicks» basketbolists Karmelo Entonijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu