Noteikti «Ghetto Games» sestās sezonas čempioni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renārs Koris

«Ghetto Games» sestās sezonas labākie ielu basketbolisti, futbolisti, florbolisti un dejotāji jau otro gadu pēc kārtas tika noteikti Rīgas centrā, 11. novembra krastmalā, sestdien, 30. augustā, visas dienas garumā tūkstošiem līdzjutēju priekšā aizvadot finālsacensības. Čempionvienības balvā saņēma ceļojumus uz attiecīgā sporta veida mačiem ASV, Nīderlandē un Zviedrijā.

«Ghetto Games» ietvaros tieši «Ghetto Basket» turnīri ieņem visnozīmīgāko vietu, un šogad liela daļa ielu basketbola turnīru norisinājās sociālā projekta «Es zinu, Tu to vari!» ietvaros. Ielu basketbola komandām šovasar bija iespēja 100 turnīru sērijā krāt punktus, lai būtu finālsacensību 40 vienību pulkā. Tikai visizturīgākajiem un meistarīgākajiem spēlētājiem izdevās pārvarēt ne tikai grupu turnīru, bet arī izslēgšanas spēļu vairākas kārtas.

Liela daļa «Ghetto Basket» turnīru šogad norisinājās arī sociālā projekta «Es zinu, Tu to vari!» ietvaros, kur ikvienam ir iespēja izaicināt sevi un savus draugus, nofilmēt to un ievietot www.draugiem.lv/tutovari sadaļā, kura noslēgums notika sestās sezonas noslēguma pasākuma ietvaros.

Tieši Jelgavas «Armets» strītbasketbolistiem – Rihardam Ginteram, Sandim Silavam, Edgaram Krūmiņam un Arvim Vālodzem – izdevās ļoti pārliecinoši pievarēt šo maratonu, finālā ar 21:10 pārspējot Rīgas «Mazo/Sportabodi.lv». Pusfinālos ceļš pēc Andra Biedriņa dāvātās balvas – brauciena uz Nacionālās Basketbola asociācijas spēli Ņujorkā (ASV) – beidzās 2013. gada labākajai komandai Rīgas «Medsport.lv» un Mārupes «Kasjauns.lv». Jelgavas komanda jau trešo reizi dosies braucienā uz ASV.

Rīgas «Tentes» futbolisti tieši «Ghetto Football» finālturnīrā demonstrēja labāko sniegumu. Izšķirošajā mačā «Tente» cīnījās neizšķirti (1:1) ar citu Rīgas komandu «AAAA». Pēcspēles izgājienu sērijā uzvaras vārtus guva Aleksandrs Škoļņikovs. Bronzas pozīciju ieguva Rīgas «TGK». Īpašajā «Viens pret viens» turnīrā individuālo meistarību apliecināja Igors Bondarenko, kurš finālā uzveica Rīgā dzīvojošo zviedru Alanu Partovi. «Tentes» futbolisti novembrī dosies uz Amsterdamu, lai klātienē vērotu 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli Nīderlande – Latvija. Šo balvu nodrošina Latvijas Futbola federācija.

«Ghetto Floorball» turnīrā 11. novembra krastmalā triumfēja Rīgas «Agni» florbolisti, kas tieši šajā dienā bija pulcējuši kopā savus labākos spēkus. Cīņā devās Latvijas izlases hokejists Ralfs Freibergs un Latvijas valstsvienības florbolists Renārs Uzraugs, kuri kopā ar pagājušās sezonas Latvijas hokeja čempionāta vērtīgāko spēlētāju Henriju Anču veidoja nepārspējamu vienību. «Agni» finālā ar 3:2 (3:1) pārspēja Rīgas «Greenwood Team». Trešo vietu ieguva «Ghetto Floorball» ranga čempioni Rīgas «Posantre». «Viens pret viens» turnīrā triumfēja Maksims Černovs. Decembrī «Agni» dosies uz Gēteborgu (Zviedrija), lai klātienē atbalstītu Latvijas izlasi pasaules čempionāta mačos. Par šo braucienu rūpējas Latvijas Florbola savienība.

Par «Ghetto Dance» sacensību naglu kļuva divu ielu deju komandu – «Ghetto Dance Academy» un «Motion Bang Crew» – cīņa par «Ghetto Dance Crew Challenge» uzvarētāju balvu 1000 eiro apmērā. Emocionālā un azartiskajā cīņā pārāki izrādījās «Motion Bang Crew» dejotāji. Čempioni tika noteikti vēl trijās disciplīnās. «House 1:1» triumfēja «Heorhi», kurš kopā ar «Rusya» bija labākie arī duetu konkurencē. «Breaking 2:2» grupā pirmo vietu ieguva «Stepy» un «Narek».

11. novembra krastmalā debiju piedzīvoja sadarbībā ar Latvijas Gumijlēcēju klubu tapusī piepūšamā atrakcija «Jump and Fly». Labākā trika konkurencē labāko trijniekā ierindojās Jānis Ķirpis, Māris Orniņš, Kalvis Lazdiņš.

Visas vasaras garumā «Ghetto Games» sestās sezonas ietvaros notika lielāki un mazāki izbraukuma turnīri tādās Latvijas vietās kā Mārupe, Krāslava, Salaspils, Brocēni, Valka, Cēsis, Alūksne, Jēkabpils un citur. «Ghetto Games» 6. sezonā kopumā tika rīkoti 174 pasākumi visā Latvijā, tai skaitā 90 «Ghetto Alianses» organizētie.

«Ghetto Games» superfinālu laureāti

«Ghetto Basket»

1. vieta. Jelgavas «Armets» (Rihards Ginters, Sandis Silavs, Edgars Krūmiņš, Arvis Vālodze).

2. vieta. Rīgas «Mazais/Sportabode.lv» (Artūrs Kramiņš, Jānis Lasmanis, Toms Straudovskis, Armands Seņkāns).

3./4. vieta. Rīgas «Medsport.lv» (Kristaps Jurjāns, Andris Epners, Nauris Miezis, Jānis Āre) un Mārupes «Kasjauns.lv» (Kristaps Saulītis, Juris Kalniņš, Gundars Brička, Edgars Indāns).

«Ghetto Football»

1. vieta. «Tente» (Mārtiņš Sīpols, Aleksandrs Škoļņikovs, Jevgeņijs Jeroha, Ramīns Barakzajs).

2. vieta. «AAAA» (Artūrs Kuļešovs, Aleksandrs Kuļešovs, Edijs Skurjats, Mārtiņš Auziņš).

3. vieta. «TGK» (Artjoms Kurazovs, Andrejs Burenkovs, Viktors Semjonovs, Dmitrijs Savčenko)

«Ghetto Floorball»

1. vieta. Rīgas «Agni» (Ralfs Freibergs, Henrijs Ančs, Imants Parādnieks, Henrijs Uzraugs).

2. vieta. Rīgas «Greenwood Team» (Mairis Krustiņš, Ričards Bringins, Helmuts Īle).

3. vieta. Rīgas «Posantre» (Adrians Mihailovs, Raitis Ozols, Maksims Černovs, Germans Titovs).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu