Nūjotāji no visas Latvijas aicināti vienoties 5 km garā pastaigā pa Majoru pludmali

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

27.septembrī Majoru pludmalē pie «Baltic Beach Hotel» otro gadu norisināsies gaidītākais rudens aktīvās atpūtas notikums – «Jūrmalas skriešanas svētki». Šogad organizatori ierastās skriešanas distances jūras krastā ir papildinājuši ar 5 km nūjošanas distanci, kas būs pa spēkam ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam. Reģistrēties pasākumam ir iespējams www.maratoni.lv. No katras samaksātās dalības maksas 1 EUR tiks ziedots Dienas aprūpes centram bērniem Jūrmalā nepieciešamā mācību un sadzīves inventāra iegādei.

Nūjošana ir sportiska nodarbe, kas radusies 1980.gados. Tas ir samērā vienkāršs veids, kā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un iegūt mundrumu. Lai nodarbotos ar nūjošanu, nav nepieciešama īpaša fiziska sagatavotība, un ar to ir iespējams nodarboties jebkurā vecumā.

Gaļina Gorbatenkova, Latvijas Tautas sporta asociācijas (LTSA) valdes locekle, nūjošanas trenere:

«Nūjotāju skaits Latvijā pēdējo gadu laikā ir ievērojami palielinājies, un ar šo aktivitāti nodarbojas ne tikai seniori, bet arī ievērojams skaits jauniešu. Tieši tādēļ priecājamies, ka arī citi sporta un aktīvās atpūtas pasākumu rīkotāji aizvien biežāk starp ierastajām sporta distancēm iekļauj arī nūjošanu. «Jūrmalas skriešanas svētki» ir lieliska iespēja visiem Latvijas aktīvajiem nūjotājiem pierādīt, ka nūjošanas sezona nebeidzas līdz ar rudens iestāšanos, kā tas ir citiem vasaras sporta veidiem, - nūjot var ikviens un visu cauru gadu.»

Aktīvās atpūtas un sporta piekritēji no visas Latvijas ir aicināti pieteikt savu dalību šādās aktivitātēs:

5 km nūjošana (jaunums), kas vienos Latvijas aktīvākos nojūtājus un ikvienu, kam tuvs ir iešanas prieks,

10 km un 5 km distances individuālajiem skrējējiem,

10 km stafešu skrējiens (4x2,5 km), kurā īpaši aicināti piedalīties uzņēmumi, draugu kompānijas un citas komandas,

Bērnu skrējiens (0,5-1 km), kas paredzēts jaunākajai skrējēju paaudzei.

«Jūrmalas skriešanas svētki» šogad plānoti ne tikai plašāki distanču ziņā, bet ar vēl grandiozāku izklaides programmu. Svētkos uzstāsies Latvijā pazīstami mūziķi – grupas «Samba de Riga», Jenny May un «Otra puse», kā arī būs neskaitāmas radošas un dzīvespriecīgas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem.

Pieteikties «Jūrmalas skriešanas svētkiem» ir iespējams, reģistrējoties iepriekš mājas lapā www.maratoni.lv - dalības maksa visās distancēs ir 7 EUR, bet, kā ierasts, Bērnu distancē bērniem vecumā līdz 12 gadiem un visu skolu un klašu skolēniem, reģistrējoties iepriekš, dalība ir bez maksas.

No katras reģistrācijā samaksātās dalības maksas organizatori ziedos 1 EUR jauna inventāra – galdu, krēslu, datoru un citu nepieciešamu lietu iegādei Dienas aprūpes centram bērniem Jūrmalā. Ikdienā aprūpes centrs sniedz pakalpojumus bērniem no trūcīgām ģimenēm vecumā no 3 līdz 18 gadiem un ģimenēm, kurās ir bērna attīstībai nelabvēlīgi apstākļi.

«Jūrmalas skriešanas svētkus» organizē «Alpha Baltic Sport», uz svētkiem aicina Jūrmala.

Rūpējoties par jūrmalnieku un pilsētas viesu labsajūtu, Jūrmala šoruden piedāvā daudzveidīgu pasākumu programmu «Labsajūtas rudens Jūrmalā», kas sākusies ar krāšņiem Kauguru rudens svētkiem un turpināsies visu rudeni. Šajā laikā ikviens interesents kūrortpilsētā varēs piedalīties dažādās veselīga un aktīva dzīvesveida veicināšanas aktivitātēs, līdz septembra beigām izjust Raiņa un Aspazijas klātbūtni Dzejas dienu pasākumos, laikā no 14. līdz 20. septembrim apmeklēt bezmaksas pasākumus veselības atjaunošanai Jūrmalas «Veselības nedēļas ietvaros», kā arī visu rudeni baudīt plašu kultūras un sporta notikumu programmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu