«Jūrmalas skriešanas svētkos» triumfē Kažemāka un Višķers

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 27.septembrī, Majoru pludmalē sīvā cīņā tika noskaidroti 2015.gada ātrākie pludmales skrējēji 5 un 10 km distancē. Šogad otro gadu pēc kārtas «Jūrmalas skriešanas svētkos» 10 km distancē uzvaras laurus plūca vieglatlēte Anita Kažemāka un Latvijas ātrākais pusmaratonists Jānis Višķers.

Latvijas aktīvākie skrējēji un nūjotāji uz starta līnijas stājās jau pllkst 11:00, bet pirmie līderi tika sagaidīti jau pēc 15 minūtēm. Ātrākās skrējējas 10 km distancē sieviešu konkurencē šogad bija: Anita Kažemāka, uzrādot laiku 39 minūtes, 6 sekundes, otrā finišēja Līga Girgensone (39 minūtes, 59 sekundes), bet goda pjedestālu noslēdza Jolanta Liepiņa (41 minūte, 7 sekundes).

10 km distancē vīriešu konkurencē ātrākais bija iepriekšējā gada «Jūrmalas skriešanas svētku» uzvarētājs Jānis Višķers (32 minūtes, 12 sekundes), aiz sevis atstājot skrējējus Reini Hartmani (32 minūtes, 29 sekundes) un Dmitriju Serjoginu (33 minūtes, 15 sekundes).

Vieglatlēte Anita Kažemāka, «Jūrmalas skriešanas svētku» 10 km distances divkārtēja uzvarētāja: «Šodien bija lieliski piemēroti apstākļi skriešanai – nebija karsts, bija patīkams dzestrums. Skriešanu nedaudz apgrūtināja irdenās smiltis un sānu vējš, bet kopumā skrējiens bija ļoti baudāms. Prieks par lielo dalībnieku skaitu, jo skrienot cilvēku pūlis likās tiešām iespaidīgs. Pats galvenais ir tas, ka visi klātesošie un arī paši dalībnieki bija ļoti pozitīvi un uzmundrināja citus skrējējus.»

Kā ierasts, viena no plašāk pārstāvētajām distancēm bija 5 km garā skriešanas distance. Tajā uzvaras laurus plūca Dace Jansone (18 minūtes, 49 sekundes) sieviešu konkurencē, bet starp vīriešiem ātrākais bija Alberts Blajs, uzrādot laiku 16 minūtes, 46 sekundes.

Kopumā «Jūrmalas skriešanas svētkos» starts tika dots piecās dažādās distancēs: 5 un 10 km individuālajos skrējienos, 5 km nūjošanā, 10 (4x2,5 km) stafetes skrējienā un 0,5-1 km bērnu skrējienā. Jau no plkst. 11:00 pasākuma apmeklētāji varēja baudīt gan pašas sacensības, gan citas sportiskas un radošas aktivitātes un koncertus visas dienas garumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu