Nākamgad «Stirnu buks» lēks vēl ņiprāk

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nākamās sezonas kalendāru izziņojis strauju popularitāti iemantojušais taku skriešanas seriāls «Stirnu buks 2016». Nākamgad taku skrējēji, nūjotāji un citi skrējiena «Stirnu buks» fani mežā dosies jau septiņas reizes, sezonu atklājot 16.aprīlī Riekstukalna pauguros, bet to noslēdzot 22.oktobrī, meklējot teiksmaino Beverīnas pilskalnu.

Šogad taku skrējienu seriāls debitēja ar pieciem sacensību posmiem, mežā ievilinot vairāk nekā 1000 dalībnieku ik posmā. Interesanti, ka sacensībās piedalījās ne tikai pašmāju skriešanas entuziasti, bet arī dalībnieki no tik eksotiskām valstīm kā Brazīlija, Dienvidkoreja un Izraēla, kopumā no 13 dažādām valstīm. Aplēses liecina, ka visi dalībnieki kopā 5 sacensībās noskrējuši 80 922 km, kas ir tikpat daudz, cik divas reizes apskriet apkārt pasaulei. Saskaitīti arī dalībnieku kopējie pievārētie distanču augstuma metri – 1369 km! Tas ir tikpat, cik 152 reizes (!) uzskriet Everestā. Vai nākamgad taku skrējēji pārspēs pašu uzstādītos rekordus seriāla ietvaros?

Nākamsezon jau ierastās distances - «Susurs» (0,6-1 km) pašiem mazākajiem, «Zaķis» (8-12 km) ātrajiem, «Stirnu buks» (17-22 km) pieredzējušajiem un «Lūsis» (27-35 km) izturīgajiem – papildinās «Vāvere» (4-6 km) jeb distance tiem, kas mežā un garākās distancēs nejūtas pietiekami komfortabli!

www.stirnubuks.lv

Spēkā atstāts arī nolikuma punkts par sprinta etapa «Stirnu buka kalnu karalis/karaliene» iekļaušanu sacensību kopvērtējuma aprēķinā. Taku skrējienu seriāla «Stirnu buks» sacensību īpatnība – katras sacensības ir atsevišķas sacensības, bet, ja vēlies cīnīties par uzvaru sacensību seriāla kopvērtējumā, jāņem vērā, ka papildu punkti dalībniekam tiks piešķirti arī par sprinta etapā (200-600 m) pavadīto laiku. Kopvērtējumā tiks noteikti visizturīgākie taku skrējienu seriāla «Stirnu buks 2016» dalībnieki vīriešu un sieviešu konkurencē, vērtējot katra dalībnieka piecus labākos rezultātus (iegūtos punktus) no iespējamiem septiņiem skrējieniem.

Nākamgad tiks noskaidrots arī uzvarētājs komandu kopvērtējumā, savs neoficiālais reitings tiks publicēts arī īsāko distanču skrējējiem jeb tiem, kuriem izvēlētās distances dēļ nav iespējams konkurēt par uzvaru seriāla kopvērtējumā!

Taku skrējienu seriāla «Stirnu buks 2016» sacensības notiks:

  • 16.aprīlī «Riekstukalna Stirnu buks», starts un finišs – slēpošanas trase «Riekstukalns», Baldones novads;
  • 21.maijā «Gaujas Nacionālā parka Stirnu buks», starts un finišs – SAAC «Laurenči», Sigulda;
  • 25 jūnijā «Ventas ielejas Stirnu buks», starts un finišs – Pilsētas dārzs, Kuldīga;
  • 30.jūlijā «Talsu pauguraines Stirnu buks», starts un finišs – Pilsētas laukums, Talsi;
  • 20.augustā «Āžu kalna Stirnu buks», starts un finišs – Šlokenbekas muiža, Milzkalne, Engures novads;
  • 24.septembrī «Mākoņkalna Stirnu buks», starts un finišs – Mākoņkalns, Rēzeknes novads;
  • 22.oktobrī «Beverīnas pilskalna Stirnu buks», starts un finišs – Livonijas ordeņa pilsdrupas, Valmiera.

Jau ierasti - iegādājoties nākamās sezonas abonementu, dalībnieki saņems īpašo Asics Stirnu buka skriešanas kreklu bez papildu samaksas! Abonementi pieejami: http://www.stirnubuks.lv/registracija-abon/

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu