Briedis: Mazāk runu, vairāk darbu. Visu redzēsim ringā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mairis Briedis 21. februārī «Arēnā Rīga» cīnīsies par vakanto IBF Interkontinentālo čempionu jostu smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem). Viņa pretinieks būs Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pārstāvis Denijs Venters (Danie Venter). Pēc Latvijas labākā boksera vārdiem, oponents ir viens no meistarīgākajiem Brieža pretiniekiem līdzšinējā karjerā, bet, kā tas ir patiesībā, parādīs cīņa.

31 gadu vecais Briedis cīņai gatavojās nopietni, sparingojot ar reitingā visai augstu esošiem Lielbritānijas, Ukrainas un Gruzijas bokseriem. Beidzoties lielajam salam, Briedi piemeklēja slimība, taču tas viņa gatavošanās posmā būtisku ļaunumu nav iecirtis. Šobrīd viņš aizvada pat pa diviem treniņiem dienā.

«Tā būs ļoti nopietna cīņa. Kāds to nenovērtē, bet Denijs Venters ir ļoti talantīgs bokseris, cilvēks kurš pārzina ringu,» sacīja Brieža menedžeris Els Siesta.

Jau pēc nākamajām divām cīņām Briedis varētu kļūt par obligāto pretendentu uz Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu.

«IBF ir demokrātiskākā starp četrām prestižākajām organizācijām. Ja citās dominē noteiktas valstis un tur ir savi favorīti, IBF kategorijā ir iespējas arī bokseriem no mazas valsts,» teica Siesta, atzīstot, ka citās no prestižākajām kategorijām Briedim pagaidām vēl ir neiespējami iekļūt, kaut gan neoficiālajā «boxrec.com» rangā viņš pašlaik ieņem piekto vietu starp smagā svara bokseriem.

Pašlaik IBF pasaules čempiona tituls smagajā svarā pieder argentīnietim Viktoram Emilio Ramiresam, kurš to ieguva pēc kubieša Hoana Pavlo Ernandesa atteikšanās aizvadīt aizstāvēšanas cīņu.

Treneris Vasilijs Čerņigovs, kurš ar Briedi strādā jau 14. gadu, atklāja, ka ar Briedi šobrīd rēķinās visa pasaules boksa elite. «Jau tagad var teikt, ka uz Briedi skatās ļoti, ļoti nopietni.

Viņš ir viens no savas kategorijas līderiem. Pretinieks ir nopietns, bet mēs, kā vienmēr, ceram uz labu iznākumu.»

Briedis pauda prieku, ka cīņa notiks savās mājās. «Mājās ir priekšrocības, viss pieejams uz vietas, bet jebkurā gadījumā galvenais, lai būtu veselība. Pēc ranga Venters ir apmēram tikpat augstu, kā bija Manuels Čarrs, tomēr, vai viņš ir mans līdz šim manā karjerā nopietnākais pretinieks, redzēsim cīņā.»

«Treneri par mani visu ir pateikuši. Mazāk runāt, vairāk darīt, kā es to parasti daru. Visu redzēsim ringā,» uzsvēra Briedis.

«Tā kā gaidāma 12 raundu cīņa, fiziskajā ziņā tai gatavojamies jau kopš decembra beigām, veicot apjoma treniņus,» izteicās Brieža treneris Sandis Kleins. «Kad uzzinājām, ka pretiniekos būs tieši Venters, kurš ir 1,94 metrus garš, sākām meklēt atbilstošus gara auguma sparinga partnerus.»

Cīņas finansiālos nosacījumus Siesta neatklāja, vien norādīja, ka Briedis un Venters saņems vienādu honorāru.

Venters neoficiālajā «boxrec.com» boksa rangā smagajā svarā ieņem 26.vietu, savā līdzšinējā karjerā izcīnot 20 uzvaras un piedzīvojot septiņas neveiksmes. 2014.gadā Venters cīnījās par Pasaules Boksa organizācijas (WBO) Interkontinentālo titulu, tomēr devītajā raundā piedzīvoja zaudējumu Londonas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējam Aleksandram Usikam no Ukrainas.

Pērn viņš aizvadīja tikai vienu cīņu, kad jūlija beigās ar tehnisko nokautu uzvarēja savu tautieti Vusumzi Mlindvu.

Briedis līdz šim profesionāļa karjerā aizvadījis 18 cīņas, kurās izcīnījis visas uzvaras, turklāt 15 ar nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu