Jūrmalas Ziemas sporta svētkos triumfē Kristaps Bērziņš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Atklājot 2016.gada maratonu sezonu, sestdien, 20.februārī, Dzintaru pludmalē norisinājās Jūrmalas Ziemas sporta svētki. Kā pirmie sīvā cīņā tika noskaidroti 2016.gada ziemas ātrākie pludmales skrējēji 5 un 10 km distancē, kā arī veiklākie nūjotāji. Šogad «Maxima» skrējiena garākajā 10 km distancē uzvaras laurus plūca Līga Girgensone sieviešu un Kristaps Bērziņš vīriešu konkurencē, bet 5 km distancē ātrākie bija Lelde Kalniņa un Dmitrijs Serjogins.

Nebaidoties aukstuma un sniega, Latvijas aktīvākie skrējēji un nūjotāji uz starta līnijas stājās plkst. 11.00, bet pirmie līderi tika sagaidīti jau pēc nepilnām 17 minūtēm.

Ātrākās skrējējas 10 km distancē sieviešu konkurencē šogad - Līga Girgensone uzrādīja labāko laiku (44 minūtes, 20 sekundes), kā otrā tikai 19 sekundes vēlāk finišēja Madara Fūrmane (44 minūtes, 39 sekundes), bet vien ar sekundes simtdaļas starpību trešā bija Daiga Grickus (44 minūte, 39 sekundes).

Foto: Publicitātes

10 km distancē vīriešu konkurencē ātrākais bija Kristaps Bērziņš (34 minūtes, 22 sekundes), aiz sevis atstājot skrējējus Armandu Tālumu (35 minūtes, 26 sekundes) un Renāru Rozi (35 minūtes, 41 sekunde).

Jūrmalas Ziemas sporta svētku «Maxima» skrējiena 10 km uzvarētājs Kristaps Bērziņš: «Kopumā laikapstākļi skriešanai bija labvēlīgi, bet sniegs gan pārsteidza, tāpēc skrēju ar apaviem bez radzēm. Vienmēr ir patīkami skriet sacensībās gar jūru. Latvijā šāda iespēja rodas reti, tāpēc prieks, ka Jūrmala organizē šādas sacensības.»

Kā ierasts, viena no plašāk pārstāvētajām distancēm bija 5 km garā skriešanas distance. Tajā uzvaras laurus plūca Lelde Kalniņa (21 minūtes, 9 sekundes) sieviešu konkurencē, bet starp vīriešiem ātrākais bija Dmitrijs Serjogins, uzrādot laiku 16 minūtes, 58 sekundes.

Kopumā Jūrmalas Ziemas sporta svētkos starts tika dots piecās dažādās distancēs: 5 un 10 km individuālajos «Maxima» skrējienos, 5 km nūjošanā, 0,5-1 km bērnu skrējienā un krāšņajā 1 km karnevāla skrējienā. Jau no plkst. 11.00 pasākuma apmeklētāji baudīja gan pašas sacensības, gan citas sportiskas un radošas aktivitātes un koncertus visas dienas garumā. Dienas beigās tiks noskaidrota arī labākā skolu komanda, kas iegūs lielo balvu – kino apmeklējumu visai komandai bez maksas.

«Jūrmalas Ziemas sporta svētkus» organizē «Alpha Baltic Sport», uz svētkiem aicina Jūrmala.

Vairāk informācijas: www.maratoni.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu