Taku skrējiena seriāls «Stirnu buks» lēks Gaujas nacionālajā parkā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau 21. maijā Siguldā norisināsies taku skriešanas seriāla «Stirnu buks» 2. posms, kas pirmo reizi skrējējiem ļaus baudīt izcili ainavisko Gaujas Nacionālo parku. Līdz šim nacionālajā parkā «Stirnu buks» sacensības nav notikušas, tāpēc tas būs jaunums gan Gaujas nacionālajam parkam, gan arī lielajiem un mazajiem skrējējiem.

Trase Gaujas Nacionālajā parkā tika rūpīgi plānota pēc Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistu norādēm, lai saudzētu mūsu daudzveidīgās dabas bagātības, taču organizatori jau tagad sola, ka apskates objektu būs vairāk nekā trasē kilometru.

Latvijas lielākajā un vecākajā nacionālajā parkā skrējēji sacentīsies piecās distancēs. Bērniem «Susura» distancē (0,6 – 1 km) būs iespēja iejusties sporta sacensību vidē bez laika kontroles. Lai iedrošinātu mazos ķiparus sportot un lieki nesatrauktu, «susuriem» rezultāti netiks mērīti, taču apbalvosim piecus ātrākos finišu sasniegušos puikas un meitenes. Visi «Susura» distances finišu sasniegušie censoņi tāpat kā pieaugušie tiks sveikti ar lepnu piemiņas medaļu.

Taku skriešanas iesācēji varēs kājas izlocīt «Vāveres» distancē, kas līkumos 5 km garumā bez laika kontroles. Arī «zaķiem» būs kur kārtīgi pasvīst, jo šoreiz ainaviskais piedzīvojums vedīs jau 13 km garumā un nāksies četras reizes šķērsot vareno Gaujas senleju. Siguldieši ievērojami atjaunojuši dabas tūrisma infrastruktūru, tālab taku skrējiena trases daudzviet vedīs arī pa apkārtnē atjaunotajām un izbūvētajām takām, kas burtiski tikko nodotas ekspluatācijā un tikai retais tās paguvis iemēģināt. Tā arī distance vedīs pa jauno serpentīna ceļu, kas profesionāļiem kļuvis par tehnisku izaicinājumu, bet dabas draugiem ir gana viltīgs pārbaudījums.

Izturīgākajiem «Stirnu buka» (23 km) un «Lūša» (32 km) distances sportistiem tāpat kā visiem pārējiem būs iespēja uzmest aci Turaidas pilij, Krimuldas muižai, Gūtmaņa alai vai neizbēgami šķērsot tiltu pār Latvijas bīstamāko upi, taču viņiem arī būs «visgarākā» iespēja ieelpot pavasari Gaujas senlejā.

Sezonas atklāšanas posmā Riekstukalnā aprīļa vidū taku skriešanas seriāls «Stirnu buks» sasniedza jaunu dalībnieku rekordu, pulcējot vienkopus vienā posmā teju 2000 dalībnieku. 1. posma absolūtajā kopvērtējumā uzvaru svinēja visgarākās - 27,6 km - «Lūša» distances skrējēji: vīriešu konkurencē triumfēja pašreizējais «Stirnu buka» čempions un Latvijas čempions maratonā Kristaps Bērziņš. Savukārt sieviešu konkurencē labākā bija «Stirnu buka» vicečempione Laura Čakle, kurai pirmoreiz izdevās tikt uz pjedestāla arī Kalnu karalienes sprinta etapā. Taču 9,8 km garajā «Zaķa» distancē uzvaru svinēja 2013. gada pasaules čempions orientēšanās sportā Edgars Bertuks.

Līdz 15.maijam var reģistrēties otrā posma skrējienam par draudzīgāku cenu, taču tiem, kas vēl domā, būs iespēja savu skriešanas numuru iegādāties arī pasākuma vietā 21.maijā.

Sacensības tiks veidotas kā izklaide dienas garumā visai ģimenei. Sacensību pilsētiņā starta un finiša zonā darbosies dabas izziņas meistardarbnīcas, būs rotaļas mazākajiem, kā arī notiks muzikālas aktivitātes lielākajiem pasākuma dalībniekiem. Būs arī ierastā lielā dalībnieku balvu izloze un pārsteigumi visas dienas garumā.

Papildu informācija mājaslapā «www.stirnubuks.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu