Ķekavas velomaratonā triumfē «Rietumu – Delfin» komandas sportists Riekstiņš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 22. maijā, Ķekavas novadā jau trešo gadu pēc kārtas norisinājās augsta līmeņa sacensības un visu riteņbraukšanas entuziastu svētki – Ķekavas velomaratons. Šogad par tā Syform Sporta distances uzvarētāju grūtā cīņā vīriešu konkurencē kļuva pašmāju dalībnieks – «Rietumu - Delfin» komandas pārstāvis Matīss Riekstiņš, savukārt sieviešu konkurencē ātrākā izrādījās kaimiņvalstu pārstāve, lietuviete Monika Rastauskaite.

Syform Sporta distances dalībnieki uz starta līnijas stājās plkst. 11:00, un jau pēc nepilnām trim stundām finiša taisnē tika sagaidīti brauciena līderi – «Rietumu Delfin» komandas pārstāvji. Pirmais finišēja deviņpadsmitgadīgais sportists Matīss Riekstiņš (2:35:21), savukārt fotofinišā noskaidrojās otrās un trešās vietas ieguvēji – tie attiecīgi bija tās pašas komandas riteņbraucēji Aleksands Rubļevskis un Klāvs Rubenis, uzrādot laiku 2 h, 35 min un 22 sek.

Sieviešu kategorijā pārliecinoši ātrākās bija lietuviešu riteņbraucējas, bet, tāpat kā vīriešu konkurencē, arī sieviešu starpā uzvarētāja tika noskaidrota ar fotofiniša palīdzību. Pirmajā vietā ierindojās Monika Rastauskaite (2:36:53), otro vietu ieņēma Ernesta Strainīte (Ernesta Strainyte) ar gandrīz identisku rezultātu, bet goda pjedestālu noslēdza Erika Kuodīte (Erika Kuodyte) (2:47:52).

Abi sporta distances uzvarētāji šogad ieguva arī īpašu apbalvojumu – stikla trofeju –, kas arī turpmāk atgādinās par Ķekavas velomaratona unikālo trasi un tās aizraujošo grants seguma posmu.

Ķekavas velomaratona Sporta distances uzvarētājs, «Rietumu – Delfin» komandas dalībnieks Matīss Riekstiņš par braucienu: «Jāatzīst, ka, par spīti lieliskajiem laika apstākļiem, šodienas brauciens bija ļoti grūts, taču sajūtas pēc finiša nenoliedzami ir ideālas. Jau 35. kilometrā man izdevās veikt izrāvienu un, strādājot kopā ar komandas biedriem Rubeni un Rubļevski, apsteigt priekšā esošo Lietuvas pārstāvi. Tālāko trases posmu turpinājām jau trijatā - atbalstījām viens otru un cīnījāmies par komandas uzvaru.»

Ķekavas velomaratonā starts tika dots četrās dažādās distancēs: 115 km garajā Syform Sporta distancē profesionālajiem velobraucējiem, plaši iecienītajā Tautas distancē (45 km), krāšņajā Ģimeņu distancē (10 km) un pašiem mazākajiem riteņbraucējiem veltītajā Bērnu distancē (0,5-1 km).

Jau no plkst. 10:00 pasākuma apmeklētāji aizrautīgi baudīja gan pašas sacensības, gan arī citas sportiskas un radošas aktivitātes un aizraujošas izklaides no maratona atbalstītājiem visas dienas garumā.

Ķekavas velomaratonu jau trešo gadu organizēja SIA Alpha Baltic Sport sadarbībā ar AS «Putnu fabrika Ķekava», Ķekavas novada pašvaldības un Latvijas Riteņbraukšanas federācijas atbalstu. Pasākuma mērķis ir popularizēt riteņbraukšanas sportu Latvijā, paaugstināt pašmāju riteņbraucēju meistarības līmeni, kā arī veicināt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu Latvijas iedzīvotāju vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu