WADA: ir neapgāžami pierādījumi par dopingu Krievijā Soču OS laikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STRINGER / AFP

Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) ģenerāldirektors Deivids Houmens ir pilnīgi pārliecināts par pierādījumiem, ka Krievijas sportisti Soču ziemas olimpisko spēļu laikā izmantojuši dopingu, vēsta laikraksts «The Guardian».

Iespējamos dopinga pārkāpumus izmeklē īpaša komisija, ko vada Ričards Maklarens. «Esmu pilnībā pārliecināts par vienu: Grigorija Rodčenkova vārdi «The New York Times» nebūtu tik spēcīgi, ja tam nebūtu pierādījumu. Var nešaubīties, ka viņam ir savi liecinieki un neapgāžami pierādījumi,» sacīja Houmens.

Jau ziņots, ka laikraksts «The New York Times» maija vidū publicēja rakstu par dopingu Krievijas sportā. Tajā bijušais Maskavas Antidopinga laboratorijas vadītājs Grigorijs Rodčenkovs atklāja, ka vairāk nekā desmit Krievijas sportisti izmantojuši dopingu pirms Soču olimpiādes un to veikuši ar Krievijas Sporta ministrijas ziņu.

Rodčenkova nosaukto vidū bobslejists Aleksandrs Zubkovs, skeletonists un Aleksandrs Tretjakovs.

Kā zināms, Soču olimpiskajās spēlēs sudraba medaļas ieguva Oskara Melbārža bobsleja četrinieks un skeletonists Martins Dukurs, kuri zaudēja attiecīgi tikai Zubkova četriniekam un Tretjakovam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu