Vrubļevskis: Pone, dodoties uz Rio Ribakovas trenera vietā, rīkojies neētiski

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) prezidents Kaspars Pone rīkojies neētiski, dodoties uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm Latvijas peldētājas Aļonas Ribakovas trenera Germana Jakubovska vietā, uzskata Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Vrubļevskis apstiprināja, ka Jakubovskis bija akreditēts dalībai olimpiādē, tomēr, tā kā Riodežaneiro olimpiskajā ciematā ir ierobežots vietu skaits, līdzās diviem Latvijas peldētājiem varēja doties tikai divas pavadošās personas. Sākotnēji kā pavadošās personas tika pieteikts Pone, peldētāja Uvja Kalniņa treneris Deivs Kolinss un Jakubovskis, tomēr, uzzinot par iespēju uz Riodežaneiro vienlaikus sūtīt tikai divas pavadošās personas, sarakstā tika atstāts tikai Pone un Kolinss.

Pone Vrubļevskim esot skaidrojis, ka no LPF prezidenta viedokļa viņa atrašanās Riodežaneiro esot svarīgāka.

Vrubļevskis atzina, ka bija iespēja, ka uz olimpiādi dotos arī Jakubovskis, ja Pone būtu izlēmis no Riodežaneiro uz mājām doties četras dienas agrāk, nekā sākotnēji tika paredzēts. Tomēr Pone šādam risinājumam neesot piekritis.

LOK prezidents uzskata, ka Pone šajā situācijā nav rīkojies pareizi.

«Pones rīcība, manuprāt, bija egoistiska un subjektīva.

Ja organizācijas vadītājs domā par sava sporta veida attīstību, manuprāt, būtu ieguvis tikai plusus, trīs dienas ātrāk atbraucot mājās. Tikai trīs dienas ātrāk,» sacīja Vrubļevskis, norādot, ka Pone Riodežaneiro devās vēl jūlija beigās.

Pats Pone LTV raidījumam «Panorāma» šodien norādīja, ka Ribakovas trenera atrašanās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs nebija prioritāte, jo sportiste nebija izpildījusi olimpisko normatīvu.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pieprasījusi skaidrojumu LOK par LPF prezidenta Pones dalību Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, uz kurām savukārt nav aizbraucis Latvijas peldētājas Ribakovas treneris Jakubovskis.

Kā liecina IZM vēstule LOK, pēc Latvijas peldētāju startiem Latvijas Televīzijas raidījumā «Olimpisko spēļu studija» Ribakovas treneris Jakubovskis informēja, ka viņš, neskatoties uz akreditāciju dalībai XXXI Olimpiādes spēlēs, nav devies līdzi sportistei uz Riodežaneiro un viņa vietā uz Olimpiādes spēļu norises vietu Riodežaneiro ir devies Pone.

Trešdien Ribakova ar jaunu Latvijas rekordu ierindojās 27.vietā 200 metru brasā, bet Uvis Kalniņš palika 24.pozīcijā 200 metru kompleksajā distancē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu