Poļu diska metējs labdarības izsolē pārdevis Rio sudraba medaļu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Polijas diska metējs Pjotrs Malahovskis labdarības izsolē pārdevis Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīto sudraba medaļu.

Malahovskis Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ar 67,55 metrus tālu metienu izcīnīja sudraba godalgu, bet par čempionu tika kronēts 2012.gada Londonas Olimpiādes čempiona Roberta Hartinga jaunākais brālis Kristofs, kurš disku raidīja 68,37 metru tālumā.

Par medaļu iegūtos līdzekļus Malahovskis ziedoja trīs gadus vecajam Olekam Šimaņskim, kurš sirgst ar acs audzēju un kura ārstēšana iespējama vien Ņujorkā, tālu no dzimtās Polijas.

«Iegūt olimpisko medaļu ir viens no sportista sapņiem. Protams, pats augstākais mērķis ir zelta medaļa. Darīju visu, kas manos spēkos, lai to iegūtu, diemžēl šoreiz nepaveicās. Lai nu kā, liktenis man deva iespēju uzlabot izcīnītā sudraba vērtību,» sociālajā vietnē «Facebook» raksta Malahovskis.

Kā ziņoja «Reuters», Oleka ārstēšanai labdarības fonds «Siepomaga» jau savācis apmēram trešdaļu no nepieciešamās summas jeb 480 000 Polijas zlotu (110 400 eiro).

Tomēr vēlāk Malahovskis rakstīja, ka viņš pārdevis medaļu poļu uzņēmējiem Domiņikai un Sebastjanam Kulčukiem par summu, kas ļaus pabeigt šo labdarības kampaņu.

«Kopā parādījām, ka varam veikt brīnumus. Mana sudraba medaļa šodien ir daudz vērtīgāka, nekā tā bija pirms nedēļas. Tās vērtība ir Oleka dzīve un veselība. Šis ir mūsu visu kopīgais panākums,» uzsvēra Malahovskis.

Poļu diska metējs arī pirms astoņiem gadiem Pekinā izcīnīja sudraba medaļu.

Tāpat viņa kontā ir pērnā gada pasaules čempionāta zelts, kā arī divi Eiropas čempiona tituli, turklāt viens no tiem izcīnīts mēnesi pirms olimpiskajām spēlēm.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs tika sadalīti 306 medaļu komplekti 28 sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu