Sporta federācijas izvirzījušas 85 kandidatūras uz Latvijas Olimpiskās komitejas vēlētajiem amatiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Trešdien, 7.septembrī Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) publisko 85 kandidātu sarakstu, kuri ir izvirzīti ievēlēšanai par LOK individuālajiem locekļiem, LOK prezidentu, LOK ģenerālsekretāru, kā arī par LOK Izpildkomitejas un LOK Revīzijas komisijas locekļiem.

Savas tiesības pieteikt LOK individuālo locekļu un vēlēto amata kandidātus izmantojušas 35 Olimpisko sporta veidu federācijas no 38 Latvijā reģistrētajām Olimpiskajām federācijām.

«Latvijas Olimpiskā komiteja ir gandarīta par Olimpisko sporta veidu federāciju nopietno attieksmi un vēlmi piedalīties Latvijas vadošās sporta organizācijas darbā», atzīst LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. «Izvirzīto kandidātu vidū ir izcili sportisti un treneri, Olimpisko sporta veidu federāciju un organizāciju vadītāji, pašvaldību vadītāji, deputāti, uzņēmēji un sabiedrības pārstāvji», izsakās LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

Kā LOK individuālie locekļi ir izvirzīti 49 kandidāti, uz LOK Izpildkomitejas locekļa amatiem ir izvirzītas 40 personas, bet uz LOK Revīzijas komisijas locekļa amatiem pretendē 12 kandidāti.

LOK prezidenta amatam ir izvirzīti divi kandidāti – līdzšinējais LOK prezidents Aldons Vrubļevskis (26 federāciju iesniegumi) un Carnikavas novada domes deputāts Roberts Raimo (1 federācijas iesniegums).

Savukārt LOK ģenerālsekretāra amatam ir izvirzīts viens kandidāts – līdzšinējais LOK ģenerālsekretārs un Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers (26 federāciju iesniegumi).

Iesniegto pieteikumu apkopojošā tabula ar pilnu kandidātu sarakstu ir publiski pieejama LOK oficiālajā mājaslapā internetā www.olimpiade.lv, savukārt izvirzīto amatu pretendentu iesniegtās programmas un intervijas tiks publicētas mājaslapā šā gada 16.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu