Krievijas hakeri uzlauzuši WADA datubāzi

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas hakeri uzlauzuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) datubāzi, kas šai organizācijai kopš augusta sākuma ir jau otrais šāda veida uzbrukums.

WAD otrdien izplatītajā paziņojumā atklājusi, ka tās datubāzi uzlauzusi Krievijas kiberspiegošanas grupa «Tsar Team», kas zināma arī kā «Fnacy Bear».

Šī pati grupa iepriekš otrdien nopludināja informāciju, kas saistīta ar četriem augsta līmeņa ASV sportistiem, kuri sacentās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

«WADA ļoti nožēlo, ka radusies šāda situācija, un apzinās draudus, kas radīti šiem sportistiem, kuru informācija tika nopludināta caur šo noziegumu,» paziņojumā izteicies WADA ģenerāldirektors Olivjē Nigi.

«Nosodām šādus kiberuzbrukumus, kas tiek veikti, lai grautu WADA un pasaules antidopinga sistēmu.»
«Fancy Bear» grupa publiskojusi vairāku sportistu failus, kuros redzami sīki nelabvēlīgi dopinga analīžu rezultāti

vai tas, ka viņi lietojuši vielas, kas paredzētas terapeitiskai izmantošanai. Tas nozīmē, ka konkrētā atlēta analīzēs ir atrastas aizliegto vielu pēdas, taču tas nevar tikt klasificēts kā antidopinga noteikumu pārkāpums, ja vien tam ir izskaidrojošs medicīnisks iemesls.

WADA norādījusi, ka

neviens no sportistiem, kuru faili tika nopludināti, nav pārkāpis Riodežaneiro olimpisko spēļu antidopinga noteikumus.

Iepriekš medijos bija izskanējusi informācija, ka nopludinātajos materiālos ir runa par slavenajām tenisistēm Serēnu un Venusu Viljamsām, kā arī daudzkārtējo Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni vingrošanā Simonu Bailsu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu