Hakeru nopludinātajā WADA informācijā atklāti sporta zvaigžņu vārdi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Četrkārtējais olimpiskais čempions garajās distancēs stadionā Mo Farahs, četrpadsmitkārtējais «Grand Slam» tenisa turnīru uzvarētājs Rafaels Nadals un vēl vairāki titulēti sportisti atrodami hakeru nopludinātajā informācijā no Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) datubāzes, vēsta portāls «Insidethegames.biz».

Krievijas kiberspiegošanas grupa «Tsar Team», kas zināma arī kā «Fancy Bear», uzlauzusi WADA datubāzi, kas šai organizācijai kopš augusta sākuma bija otrais šāda veida uzbrukums.

Daļa hakeru iegūtās informācijas jau tikusi nopludināta, tostarp par četrām ASV sportistēm - tenisistēm Venusu un Serēnu Viljamsām, četrkārtējo olimpisko čempioni vingrošanā Simonu Bailsu, kā arī ASV izlases basketbolisti Elenu Delli Donni, kura nesen atzinās, ka ir homoseksuāla.

Savukārt tagad informācija nopludināta arī par Londonas un Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionu 5000 un 10 000 metru distancēs Farahu, pasaules ceturto raketi tenisā Nadalu.

Tāpat informācija nopludināta par Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionu golfā Džastinu Rouzu un airētājiem Pītu Rīdu un Helinu Gloveri, kuru kontā ir attiecīgi trīs un divas olimpiāžu zelta medaļas. Sarakstā ir arī olimpiskais čempions treka riteņbraukšanā komandu sprintā Kelams Skiners, kā arī trīs Lielbritānijas lauka hokeja izlases spēlētājas, kas šogad Riodežaneiro kāra kaklā zelta medaļas.

Informācija nopludināta arī par sešu olimpisko medaļu ieguvēju peldēšanā Lāslo Čehu no Ungārijas, sudraba medaļnieci 800 metru skrējienā Fransini Nijonsabu no Burundi. Tāpat atklāta informācija par olimpisko vicečempionu 3000 metru šķēršļu skrējienā Evanu Džegeru, kā arī bronzas medaļnieku 110 metru barjerskrējienā Dimitri Baskū no Francijas.

No hakeru iegūtās informācijas izriet, ka sportistiem terapeitisku iemeslu dēļ ticis atļauts lietot medikamentus, kuri ir iekļauti aizliegto vielu sarakstā.

WADA norādījusi, ka neviens no sportistiem, kuru faili tika nopludināti, nav pārkāpis Riodežaneiro olimpisko spēļu antidopinga noteikumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu