Dopinga lietošanā pieķerti trīs Latvijas bodibildinga un fitnesa sportisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Dopinga lietošanā pieķerti trīs Latvijas bodibildinga un fitnesa sportisti, aģentūra LETA uzzināja Valsts sporta medicīnas centra Antidopinga nodaļā.

Pavasarī divās dažādās sacensībās saistībā ar antidopinga pārkāpumiem pieķerti trīs Latvijas bodibildinga sportisti, kuriem attiecīgi piespriests sods par aizliegto vielu lietošanu.

Aprīlī notikušajās sacensībās dopinga lietošanā pieķerts Jānis Pavkštello un Veronika Seržante, savukārt šajā pašā mēnesī noritējušajās sacensībās Igaunijā dopinga lietošanā pieķerta Madara Pilsētniece.

Pavkštello analīzēs konstatēta klenbuterola un stanazola klātbūtne, un viņam piešķirta diskvalifikācija līdz 2020.gada 1.jūnijam. Antidopinga kontrolieri konstatēja, ka Seržante lietojusi klenbuterolu un oksandrolonu, par ko viņa diskvalificēta līdz 2020.gada 28.jūlijam. Savukārt Pilsētniece diskvalificēta līdz 2020.gada 11.augustam par klenbuterola lietošanu.

Patlaban kopumā soda sankcijas ir spēkā pret 13 Latvijas sportistiem un basketbolistu Mairu Četmenu. Trim no sodītajiem sportistiem diskvalifikācijas periods noslēgsies šoruden.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu