«Jūrmalas sporta svētku» dalībniekus sveiks Eiropas un Baltijas Vieglatlētikas savienību prezidenti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šo svētdien, 25. septembrī, Majoru pludmalē norisināsies viens no rudens sezonas gaidītākajiem tautas sporta pasākumiem – «Jūrmalas sporta svētki». Pasākuma ietvaros gaidāmas gan dažādu distanču skriešanas sacensības, gan arī Latvijas Nūjošanas čempionāta 4. posms «Zemgales kauss» un daudzveidīgas sportiskas aktivitātes, kurās piedalīties varēs ikviens svētku apmeklētājs. Kā īpašie «Jūrmalas sporta svētku» viesi pasākumā piedalīsies un ar svinīgām uzrunām klātesošos sveiks arī Eiropas Vieglatlētikas asociācijas prezidents Sveins Arne Hansens, kā arī visu trīs Baltijas valstu Vieglatlētikas savienību prezidenti – Guntis Zālītis no Latvijas, Eimants Skrabulis no Lietuvas un Ēriks Teigamagi no Igaunijas.

«Jūrmalas sporta svētki» Majoru pludmalē norisināsies jau trešo gadu pēc kārtas, un šogad tie solās būt vēl krāšņāki nekā līdz šim. Sportisko pasākumu apmeklēs ne tikai Latvijas skriešanas un nūjošanas profesionāļi un entuziasti, bet arī Baltijas un Eiropas līmeņa sporta attīstības nozares pārstāvji, tādējādi apliecinot tautas sporta pasākumu nozīmību valsts iedzīvotāju veselības un labklājības līmeņa celšanā.

Jau no plkst. 8:30 aktīvās atpūtas cienītāji no visas Latvijas ir aicināti pulcēties Majoru pludmalē pie Jūrmalas pludmales centra, posmā starp Kaiju un Ērgļu ielu, kur tiks uzsākta reģistrācija un numuru izsniegšana. Aktīvās atpūtas un sporta aktivitāšu piekritēji no visas Latvijas ir aicināti pieteikt savu dalību šādās distancēs:

  • 10 km un 5 km distancēs individuālajiem skrējējiem;
  • Bērnu skrējienā (0,5-1 km), kas paredzēts jaunākajai skrējēju paaudzei vecumā līdz 12 gadiem;
  • 21 km un 10 km nūjošanas distancēs Sporta klasē profesionāliem šā sporta veida pārstāvjiem;
  • 5 km nūjošanas distancē Tautas klasē, kas vienos ikvienu, kam tuvs ir iešanas prieks.

Sacensību dienā pasākuma dalībniekus un apmeklētājus gaida arī dažādas aizraujošas izklaides – loka šaušana, gaisa pūķu darbnīcas, līdzsvara takas, basketbola fiksmetis, ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi, hennas zīmējumu meistarklases, akmeņu apgleznošana, smilšu spēles-gaismas kastes, atraktīvi konkursi, ASICS pēdu testi, fizioterapeita Mareka Osovska konsultācijas, izbraukuma tirdzniecības stendi, degustācijas, balvas no augstākās kvalitātes vilnas apģērbu ražotāja Devold, kā arī virkne citu aizraujošu izklaides iespēju visu paaudžu dalībniekiem. Gādājot par sacensību dalībnieku labsajūtu, vairākos trases punktos tiks nodrošināts slāpes remdējošais dabīgais minerālūdens VENDEN, savukārt par ēdināšanu rūpēsies Putnu fabrika Ķekava. Pozitīvu noskaņojumu dienas gaitā uzturēt palīdzēs arī DJ un atraktīvais pasākuma vadītājs Armands Simsons.

Reģistrēties sacensībām iespējams «Jūrmalas sporta svētku» dienā, 25. septembrī, ne vēlāk kā stundu pirms izvēlētās distances starta. Dalības maksa 5 km un 10 km skriešanas un 5 km, 10 km un 21 km nūjošanas distancēs ir 20 EUR un Bērnu skrējienā – 10 EUR. Plašāka informācija un sacensību nolikums atrodams www.maratoni.lv. Visiem skriešanas un nūjošanas distanču dalībniekiem, sasniedzot finišu, tiks pasniegtas apbalvojuma medaļas, turklāt spēcīgākie censoņi jau ierasti saņems vērtīgas balvas no pasākuma organizatoriem un atbalstītājiem.

Ar «Jūrmalas sporta svētkiem» Jūrmalas pilsētā iesāksies Veselības mēnesis, kura laikā no 25.septembra līdz 23.oktobrim ikviens interesents varēs apmeklēt nūjošanas, ciguna, pludmales fitnesa, fizioterapijas, jogas un daudzas citas nodarbības, piedalīties mākslas un mūzikas terapijā, meistarklasēs par veselīgu dzīvesveidu, kā arī veikt veselības profilaktiskās pārbaudes. Kopumā Veselības mēnesī būs pieejamas vairāk nekā 70 aktivitātes un pakalpojumi. Jūrmalas Veselības mēneša programma pieejama www.jurmala.lv

«Jūrmalas sporta svētkus» organizē «Alpha Baltic Sport», uz svētkiem aicina Jūrmalas pilsēta. Aktīvu un veselīgu dzīvesveidu atbalsta tirdzniecības centrs Galleria Riga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu