«Jūrmalas sporta svētkos» apbalvoti Latvijas ātrākie skrējēji un nūjotāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristaps Lapiks

Svētdien, 25.septembrī, Majoru pludmalē norisinājās ikgadējie «Jūrmalas sporta svētki» visu paaudžu skriešanas un nūjošanas profesionāļiem un šo sporta veidu entuziastiem. Sporta svētku 10 km distancē uzvaras laurus plūca godalgotā vieglatlēte Ilona Marhele un SK «Metroons» skrējējs Jānis Girgensons, savukārt Nūjošanas čempionāta 4. posmā «Zemgales kauss» 21 km distancē pārliecinoši ātrākie izrādījās Sergejs Bogdanovs un Māra Lākute.

Latvijas aktīvākie nūjotāji uz starta līnijas stājās plkst. 10:00 un jau pēc nedaudz vairāk kā divām stundām finišā tika sagaidīti pirmie līderi. Ātrākās nūjotājas 21 km distancē sieviešu konkurencē šogad bija Māra Lākute, uzrādot laiku 2 h 25 min. un 15 sek., otrā finišēja Vivita Runģe (2:31:49), bet goda pjedestālu noslēdza Liene Beihmane-Veitmane (2:32:41). Vīriešu kategorijā uzvaru guva Sergejs Bogdanovs (2:18:52), otro vietu izcīnīja Nauris Rūdulis, uzrādot laiku 2 h 20 min. un 11 sek., un godpilno trešo vietu ieguva Agris Puriņš (2:23:39). 10 km nūjošanas distancē vīriešu konkurencē uzvaru guva Jurijs Misjuns, savukārt sieviešu kategorijā ātrākā bija Ingūna Sevostjanova.

Dienas otrajā pusē, plkst. 14:00, tika dots starts arī 5 km un 10 km skriešanas distancēm, kuras ar svinīgo uzrunu atklāja viens no pasākuma īpašajiem viesiem, Eiropas Vieglatlētikas asociācijas prezidents Sveins Arne Hansens: «Man ir liels gods šodien būt šeit, viesmīlīgajā Jūrmalā, un dot startu skriešanas distanču dalībniekiem. Šis ir lielisks pasākums, un ir īpašs prieks, ka tieši ar tik nozīmīgo skriešanu un, protams, nūjošanu tiek sākts pilsētas Veselības mēnesis. Vēlos pateikties Jūrmalas pilsētas domei par viņu ieguldīto darbu sporta nozares attīstībā. Skrējējiem novēlu veiksmi – skrieniet, cik ātri spējat, bet atcerieties, ka galvenais vienmēr ir piedalīties, nevis uzvarēt.»

10 km skrējiena līderis vīriešu konkurencē šogad bija Jānis Girgensons (29 min. un 27 sek.), uzreiz aiz sevis atstājot Dmitriju Serjorinu (30 min. 18 sek.) un Reini Hartmani (30 min. 44 sek.). Sieviešu kategorijā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Ilona Marhele ar laiku 36 min. un 15 sek., savukārt otrajā un trešajā vietā ierindojās Vera Djakova (38 min. 17 sek.) un Līga Girgensone (39 min., 13 sek.).

SK «Metroons» skrējējs Jānis Girgensons, «Jūrmalas sporta svētku» 10 km distances uzvarētājs: «Jau pirms diviem gadiem šādu distanci pa smiltīm esmu skrējis, un pieredze skriešanā pa šādu segumu man bija, bet to, kā šodien ies, es nezināju līdz pat distances beigām. Nedēļas laikā daži treniņi izpalika, un uz sacensībām nācu ar domu – kā būs, tā būs, taču izdevās labāk nekā cerēts. Ņemot vērā šodienas datumu, laiks bija vienkārši lielisks. Biju gatavojies pat lietum, taču saulīte priecēja visas distances garumā, un skriešanas laikā varēja pat kārtīgi sasildīties.»

Kā ierasts, viena no plašāk pārstāvētajām sporta svētku distancēm bija 5 km garais tautas skrējiens. Tajā šogad ātrākais izrādījās Dmitrijs Jurkevičs, uzrādot pārsteidzošu laiku 14 min. un 27 sek. un gandrīz par divām minūtēm pārspējot pagājušā gada uzvarētāja rezultātu. Iepriekšējā gada 10 km distances uzvarētājs Jānis Višķers šogad startēja veselās divas distancēs, izcīnot otro vietu 5 km skrējienā (14 min. 34 sek.) un trešo vietu 10 km nūjošanas distancē. Goda pjedestālu 5 km skrējienā noslēdza Kristaps Bērziņš (14 min. 55 sek.). Sieviešu konkurencē ātrākā 5 km distancē finišēja Agnese Pastare ar laiku 17 min. un 28 sek., aiz sevis atstājot Gunu Ģērmani (17 min. 37 sek.) un Gundegu Heidingeri (18 min. 8 sek.).

Kopumā «Jūrmalas sporta svētkos» svētdien starts tika dots sešās dažādās distancēs: 5 km un 10 km individuālajos skrējienos, 5 km, 10 km un 21 km nūjošanā, kā arī 0,5-1 km bērnu skrējienā. Jau no plkst. 10:00 pasākuma apmeklētāji varēja baudīt arī plašu izklaides programmu ar sportiskām, radošām un veselīgām aktivitātēm visas dienas garumā.

«Jūrmalas sporta svētkus» organizē «Alpha Baltic Sport», uz svētkiem aicina Jūrmalas pilsēta. Aktīvu un veselīgu dzīvesveidu atbalsta tirdzniecības centrs Galleria Riga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu