Pones sasauktā LPF kopsapulce beidzas divas minūtes pēc tās sākuma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

No amata atceltā Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) prezidenta Kaspara Pones sasauktā biedru ārkārtas sapulce šodien beidzās divas minūtes pēc izsludinātā sākuma laika. Pone pēc neizdevušās sēdes žurnālistiem stāstīja, ka viņam neesot svarīgi palikt amatā, ja LPF biedri nenovērtē viņa līdzšinējo darbu.

Kopsapulces sākums bija paredzēts plkst.12, tomēr jau 12.02 tā tika slēgta.

Pone klātesošajiem sacīja, ka kopsapulce kvoruma trūkuma dēļ nav lemttiesīga, līdz ar to tā tiek slēgta.

Uz kopsapulci bija ieradušies gan tie, kuri piedalījās 16.septembra biedru sapulcē, kurā Ponem un LPF valdei izteikta neuzticība, gan arī tie, kas iepriekš tajā nebija piedalījušies.

Klātesošie kopsapulcei rezervēto laiku izmantoja, lai savā starpā apspriestu notiekošo federācijā.

Pone: Man nav svarīgi palikt prezidenta amatā, ja LPF biedri nenovērtē manu līdzšinējo darbu

Pone šodien pēc īsās LPF biedru kopsapulces aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban radusies situācija starp viņu un jaunievēlēto valdi ar tās priekšsēdētāju bijušo LPF ģenerālsekretāru Aivaru Platonovu priekšgalā nav pieņemama. Pone uzsvēra, ka tieši Platonovs bija tas, kurš federācijā veica operatīvo darbību un faktiski bija informēts par visiem biedriem un tamlīdzīgiem jautājumiem.

«Biedru skaits mums ir atrodams mājaslapā, bet strīds nav par biedriem, bet varbūt par to, cik leģitīma vai neleģitīma bija sapulce 16.septembrī. Kopsapulces ir formāli pasākumi, kur jāievēro likumdošana un kārtība, kādā tā jāsasauc,» norādīja Pone.

Uz jautājumu par to, cik biedru šodien uz kopsapulci, lai tā būtu lemttiesīga, gaidīja Pone, viņš pauda, ka

kopsapulces norisi esot iztraucējis tas, ka Platonovs no federācijas mājaslapas bija izņēmis paziņojumu par sasaukto kopsapulci.

«Daudzi biedri tika maldināti, ka šī sapulce nenotiks vai tajā nav jāpiedalās, tāpēc nezinājām, cik gaidīt. Ņemot vērā visus melnā PR pasākumus, kas tika nodrošināti pret mani personīgi un federāciju kopumā, situācija ir tāda, kāda tā ir,» šodien īsti nenotikušo biedru kopsapulci komentēja Pone.

«Gan valdei, gan man nav problēmu būt atstādinātiem vai ievēlētiem, vai pārvēlētiem,» uzsvēra Pone, vienlaikus piebilstot, ka šiem procesiem jānotiek korektā veidā, atbilstoši pastāvošajai likumdošanai, kas patlaban, viņaprāt, neesot noticis.

«Man ir ļoti svarīgi, ņemot vērā ilgo laiku, kuru strādāju federācijā, kā arī personīgos resursus, ko esmu ieguldījis, lai būtu nodrošināta pēctecība, ņemot vērā starptautiskos panākumus dažādu pasākumu organizēšanā, - lai tas darbs, ko es esmu ieguldījis, turpinātos tajā pašā līmenī, kā tas bijis līdz šim. Svarīgi, lai tas, ko es esmu ieguldījis, nepazustu,» pauda Pone. Viņš uzsvēra, ka, ņemot vērā notikušo, viņam ir lielas šaubas, vai pēctecība tiks nodrošināta.

«Man un valdei nav svarīgi palikt savos amatos, ja biedri neredz un nenovērtē darbu, ko es esmu pirms tam darījis. Tad, protams, mums nav jēgas to visu turpināt,» atzina Pone.

Pone atteicās komentēt to, kā viņš pašlaik vērtē, kā var līdzpastāvēt Pones valde un 16.septembrī ievēlētā jaunā valde Platonova vadībā. Tomēr viņš uzsvēra, ka tuvākajā laikā gaidāms paziņojums par viņu turpmākajām darbībām.

Pone joprojām uzstāj, ka viņš kopā ar valdi darbojas «absolūti leģitīmi un korekti».

«Ar melno PR nenodarbojamies, un mēs visu darām peldēšanas sporta vārdā,» norādīja Pone.

Jautājums par Pones atbilstību LPF prezidenta amatam radies Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā, kurp uz ilgu laiku bija devies Pone, savukārt uz tām netika Latvijas peldētājas Aļonas Ribakovas treneris Germans Jakubovskis, kurš dalībai XXXI Olimpiādē bija akreditēts.

Pone uz Olimpiādi bija devies ar trenera akreditāciju,

tomēr viņš pats gan iepriekš nevarēja pastāstīt, kāpēc viņš olimpiskajās spēlēs ir ar šādu akreditāciju, kura, visticamāk, pienācās Jakubovskim.

Pone neatzina, ka, iespējams, nav rīkojies pareizi, nedodot savu vietu Riodežaneiro olimpiskajā ciematā Jakubovskim, bet kritizēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) darbību, vainu par notikušo noveļot uz olimpisko sportu pārraugošo organizāciju, jo LOK ceļam uz Olimpiādi bija apstiprinājusi piecas personas, tomēr visi uz tām nevarēja tikt.

Pēc paziņojuma par biedru ārkārtas sapulces sasaukšanu LPF valde izplatīja atkārtotu paziņojumu par federācijas kopsapulci 3.oktobrī, vienlaikus uzsverot, ka LPF valde vērsusies tiesībsargājošās iestādēs saistībā ar iespējamu noziedzīgu nodarījumu, sagatavojot pieprasījumu LPF biedru ārkārtas sapulces sasaukšanai, kurā tika plānots lemt par neuzticības izteikšanu federācijas prezidentam Ponem.

LOK iepriekš tāpat atklāja, ka Pone bija atteicies doties mājās agrāk, lai Jakubovskis varētu ierasties vismaz uz sacensību laiku, jo konkrētajā brīdī Latvijas delegācijai nebija pieejams vairāk vietu olimpiskajā ciematā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu