LSPA students Simanovičs skriešus veicis distanci no Atēnām līdz Spartai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Latvijas garo distanču skrējējs un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) neklātienē studējošais Edgars Simanovičs skriešus veicis 246 km garu distanci no Atēnām līdz Spartai, vēsta akadēmijas mājas lapa.

Vienam no pasaules grūtākajiem skrējieniem – Spartatlonam starts tika dots 30. septembrī.

Skrējiena organizatoru mājaslapa vēsta, ka no sacensībām pieteiktajiem 392 dalībniekiem finišu sasniedza 234 skrējēji. Simanovičs distanci veicis 28 stundās, 58 minūtēs un 16 sekundēs, kas viņu ierindoja 28. vietā.

Spartatlona uzvarētājs Andržejs Radzikovskis no Polijas distanci veica 23 stundās, vienā minūtē un 13 sekundēs, Latvijas pārstāvi apsteidzot teju par 6 stundām.

Spartatlons ir vēsturisks ultramaratons, kas 246 kilometru skrējienā savieno Atēnas un Spartu un tiek rīkots par godu Feidipīda skrējienam pēc militārās palīdzības 490. gadā p.m.ē. persiešu un grieķu kaujā par teritoriju. Katru septembri, kopš 1983. gada, Atēnās ierodas skrējēji no visas pasaules un mēģina skriešus veikt 246 km garo distanci līdz Spartai. Distances veikšanai dalībniekiem tiek dots 36 stundu kontrollaiks. Lai pieteiktu dalību sacensībām, skrējējam ir jāiztur spēcīga konkurence, jāizpilda virkne kvalifikācijas normu un jābūt veiksmīgam atlases loterijā.

Ik gadu dalībai tiek pieteikti tūkstošiem dalībnieku, taču tiesības startēt šajās sacensībās iegūst vien 400 gribētāju no visas pasaules. Pavisam nelielai daļai skrējēju par ļoti augstvērtīgu kvalifikācijas rezultātu uzrādīšanu sacensību rīkotāji piešķir garantētu vietu dalībnieku sarakstā.

Simanovičs ir viens no tiem nedaudzajiem dalībniekiem, kurš šogad Spartatlonā ieguva garantētu dalību, pateicoties augstvērtīgajam rezultātam pasaules čempionātā 100 km skrējienā. Treniņus Spartatlona sacensībām viņš sāka jau janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu