Nākamnedēļ galvaspilsētā notiks rudens rogainings valsts svētku noskaņās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 19.novembrī pie tirdzniecības centra «Spice» notiks komandu orientēšanās sacensības «Rīgas rogainings», kas dažādos Rīgas rajonos norisināsies jau piekto reizi. Ik reizi sacensības pulcē vairāk nekā tūkstoti pašmāju un ārvalstu orientēšanās entuziastu, kas piedalās 2, 4 vai 6 stundu distancēs.

Šogad sacensību kartes apvidus ietvers gan Āgenskalna un Torņakalna rajonus, gan arī Skulti un lidostas «Rīga» apkaimi, kur distances laikā varēs vērot arī lidmašīnas. Dalība sacensībās notiek komandās no 2 līdz 4 dalībniekiem, kur apvienojas draugi, ģimenes, uzņēmumu kolektīvi, kā arī pārstāvji no orientieristu, skrējēju un citu sporta veidu vidus. Sacensībās nav jāveic noteikta distance un paši dalībnieki lemj, cik punktus plašajā Rīgas apkaimē apmeklēt.

Rogaininga speciālists Valters Kaminskis, kas ir kartes veidotājs un distances plānotājs pauž, ka rudens šogad pārsteidzis ar sen neredzēto sniegu un garāko distanču dalībniekiem jāgatavojas, ka būs daudz dabas un skaistu Rīgas nostūru, bet īsākās distances dalībniekiem visērtāk distanci būs plānot sniegoto Āgenskalna un Torņakalna ieliņu un māju labirintā.

Dalībniekiem pieejamas dažādas distances, no kurām izvēlēties sev piemērotāko – 2 stundu kontrollaiks piemērots ģimenēm ar bērniem, īso distanču piekritējiem, kā arī tiem, kas iecienījušas nelielas pastaigas svaigā gaisā, 4 stundu kontrollaiks paredzēts izturīgākiem dalībniekiem un kompānijām, kas vēlas pavadīt sportisku pēcpusdienu pie dabas kopā ar draugiem vai ģimeni, pie reizes izbaudot Rīgas pilsētu un dabu vienā pasākumā, taču 6 stundu kontrollaiks būs kā radīts izturībniekiem un pieredzējušiem sportistiem, lai izbaudītu Rīgas apkārtni gan pa gaismu, gan arī vakara tumsā.

«Rīgas rogainings kļuvis nu jau par īpašu tradīciju daudziem rīdziniekiem un rogaininga entuziastiem no citām Latvijas vietām. Šoreiz ir lieliska iespēja to apvienot ar valsts svētku svinībām dienu iepriekš, ko ārpus Rīgas dzīvojošie izmanto, lai dotos uz galvaspilsētu skatīties salūtu un piedalīties citās svētku aktivitātēs. Ar Rīgu vairāk vai mazāk ir saistīti visi Latvijas iedzīvotāji, tieši tāpēc svētku laiks ir piemērots, lai silti saģērbtos, ņemtu draugus un ģimeni pie rokas un dotos garā pastaigā pa Rīgu. Savukārt rīdziniekiem, kas ikdienā lielākoties uzturas centra rajonā, ir lieliska iespēja pavērot Rīgu no malas, iebrienot dziļākos rajonos un nostūros. Rīgā ir daudz interesantu vietu, kur ikdienā kāju nesperam,» stāsta pasākuma organizatore Marta Zumberga.

Reģistrācija sacensībām iespējama mājas lapā www.rigasrogainings.lv, ko līdz 13.novembrim var vēl izdarīt izdevīgāk. Rogainingā lielākā sacensību norise notiek mežā un pie dabas, taču Rīgas rogaininga īpašā un neparastā iezīme ir urbānās teritorijas apvienošana ar dabu, tādējādi distancē droši jutīsies gan iesācēji, kas varēs meklēt punktus pilsētā, gan arī orientieristi ar pieredzi, kuriem nebūs sveša arī orientēšanās mežā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu