Rio olimpiete Ribakova apsver iespēju noslēgt karjeru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas rekordiste peldēšanā Aļona Ribakova apsver iespēju noslēgt karjeru, atklāja peldētāja.

Augustā Ribakova Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs uzstādīja jaunu Latvijas rekordu 200 metru brasa peldējumā - divas minūtes un 30,82 sekundes -, kas viņai ļāva ieņemt 27. vietu. Tiesa, šīs sportistes vārds tika saistīts ar Latvijā lielu ažiotāžu ieguvušo skandālu, kad peldētājas trenera vietā uz Olimpiādi devās Latvijas Peldēšanas federācijas tā brīža prezidents Kaspars Pone, kura rīcība pēc tam tika plaši apspriesta un uzskatīta par neētisku.

Kā atklāja Ribakova, šobrīd viņa atpūšas. Sportiste nav izraudzīta startam decembrī Kanādā gaidāmajā pasaules čempionātā 25 metru baseinā, tomēr pati atzina, ka dod priekšroku peldēšanai 50 metru baseinā.

«Man šobrīd ir atpūta. Trenējos, bet ne tik nopietni,» pauda 25 gadus vecā Ribakova, kura šobrīd apsver domu par karjeras beigām. «Šobrīd ir 50 pret 50. Man tomēr ir jāpelna nauda, ir jau pietiekami daudz gadu. Peldētājiem nav nekādu ienākumu.»

«Lai sasniegtu augstus rezultātus, ir daudz jātrenējas, un to ir grūti apvienot ar darbu un mācībām,» izteicās Ribakova, kura nevēlējās komentēt arī lielu ažiotāžu ieguvušo skandālu saistībā ar Poni. «Peldu tikai sevis un trenera dēļ.»

Ribakovai pieder arī vairāki citi Latvijas rekordi peldēšanā garajā distancē - 100 metru brasā, kompleksajā peldējumā, 200 metru brīvajā stilā, brasā un kompleksajā peldējumā, kur viņa turklāt labākā valstī ir arī 400 metru distancē. Savukārt 25 metru baseinā viņai individuālajās distancēs pieder seši Latvijas rekordi.

Pasaules čempionāts īsajā baseinā no 6. līdz 11. decembrim risināsies Kanādā, un Latvijas izlases pieteikumā iekļauti Nikolajs Maskaļenko, Daniils Bobrovs, Gabriela Ņikitina, Uvis Kalniņš un Kristīna Šteina. Latvijas izlases sportisti startēs 14 individuālajās distancēs, kā arī pirmo reizi šo čempionātu vēsturē iecerēts starts arī divos stafešu peldējumos - 4x50 metru brīvā stila jauktajā stafetē un 4x50 metru kombinētajā jauktajā stafetē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu