Porziņģis un Ikauniece- Admidiņa nosaukti par gada labākajiem sportistiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Latvijas labāko sportistu ceremonijā «Latvijas Gada balva sportā 2016» ceturtdien kinoteātrī «Splendid Palace» tika nosaukts talantīgais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» garā gala spēlētājs Kristaps Porziņģis, savukārt par labāko sportisti otro gadu pēc kārtas atzina septiņcīņnieci Lauru Ikaunieci- Admidiņu, kas šogad Rio Olimpiādes spēlēs, spītējot veselības problēmām, izcīnīja augsto ceturto vietu.

Porziņģis iemantojis visas basketbola sabiedrības uzmanību, teicami debitējot NBA un kļūstot «Knicks» kluba publikas mīluli.

Pēc lieliskas debijas sezonas viņš ir «Knicks» līderis arī šobrīd, kad aizvada savu otro gadu šajā līgā. 28 mačos viņš šosezon vidēji iemetis 20,2 punktus un izcīnījis 7,7 atlēkušās bumbas, abos rādītājos būdams otrais labākais komandā.

Porziņģis par Latvijas gada sportistu nosaukts pirmo reizi.

Uz Latvijas labākā sportista balvu pretendēja arī skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, bokseris Mairis Briedis, bobslejists Oskars Melbārdis un smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs.

Tikmēr sieviešu konkurencē par labāko tika nosaukta septiņcīņniece Ikauniece-Admidiņa, kura šo apbalvojumu ieguvusi otro gadu pēc kārtas.

Šogad Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs latviete bija ceturtajā vietā, bet no pašai piederošā Latvijas rekorda viņa atpalika par nieka pieciem punktiem. Savukārt no bronzas medaļas Ikaunieci-Admidiņu šķīra 36 punkti.

Labākās sportistes balvai pretendēja arī svarcēlāja Rebeka Koha, šķēpmetēja Madara Palameika, cīkstone Anastasija Grigorjeva un tenisiste Anastasija Sevastova.

Savukārt nominācijā «Labākais Latvijas treneris» uzvarēja bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, kurš šo balvu ieguva arī iepriekšējos divos gados. Viņa trenētais četrinieks šogad lieliskā stilā izcīnīja zeltu pasaules čempionātā, tik augsta kaluma godalgu šādās sacensībās iegūstot pirmo reizi kopš neatkarības atgūšanas.

Uzlecošās zvaigznes balvu prognozējami saņēma Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 4.vietu guvusī svarcēlāja Rebeka Koha. Interesanti, ka sākotnēji viņa tika piemirsta iekļaut nominantu vidū balvai Latvijas labākā sportiste.

Augusta sākumā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Koha raušanā pacēla 90 kilogramus, bet grūšanā viņai padevās 107 kilogramus smags stienis, kas summā deva 197 kilogramus, par kilogramu atpaliekot no sava personiskā rekorda, bet par diviem no bronzas medaļas.

Rebeka Koha
Rebeka Koha Foto: LETA

Kohai konkurenci balvā par uzlecošās zvaigznes titulu sastādīja tādas sportistes kā daiļslidotāja Angelina Kučvaļska un skeletoniste Lelde Priedulēna.

Tikmēr pie balvas Gada notikums tautas sportā tiek «Lattelecom Rīgas maratons», kas šo balvu ieguva pirmo reizi.

Balvu Labākais sportists tehniskajos sporta veidos ieguvuši Eiropas rallija čempionāta 3.vietas ieguvēji Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins. Savukārt Latvijas Televīzijas speciālbalva šogad piešķirta Latvijas labākajam bokserim Mairim Briedim, kurš joprojām savā karjerā cīnās bez zaudējumiem. «Kamēr es latviešu tautai būšu vajadzīgs, tikmēr es cīnīšos,» pēc balvas saņemšanas saka Briedis.

Briedis arī tika atzīts par Latvijas populārāko sportistu. Viņš ar lielu balsu pārsvaru apsteidza pat Kristapu Porziņģi.

Artūra Vaidera fonda balvu sporta žurnālistikā saņēma sporta žurnālists Dāvids Ernštreits. Tikmēr Balvu labākais sporta skolotājs saņēma Riebiņu vidusskolas sporta un veselības mācības skolotāja Mārīte Pokšāne.

Par labāko sporta spēļu komandu atzīta Latvijas basketbola valstsvienība.

Balvu «Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos» ieguva bobsleja pilota Oskara Melbārža četrinieks, kurā startēja arī Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga. Šī komanda kļuva par pasaules čempioniem.

Pārējie pretendenti šajā nominācijā bija Latvijas kamaniņu braucēju stafetes komanda, kurā brauca Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks, Andris un Juris Šici, kā arī pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Par gada notikumu sportā atzīts pasaules rallijkrosa čempionāta posms, kurā triumfēja titulētais francūzis Sebastjans Lēbs.

Paralimpiskās komitejas speciālbalvu saņem divas Riodežaneiro paraolimpisko spēļu medaļas ieguvusī Diāna Dadzīte.

Latvijas Olimpiskās komitejas speciālbalvu saņem Olimpiskās komandas Rio vizuālās identitātes autori Bruno Bīrmanis un Miķelis Baštiks.

Balvu par mūža ieguldījumu sportā saņēma modernās pieccīņas pamatlicējs Latvijā, treneris Ainars Eglons Leja.

2015. gadā par Latvijas labāko sportistu tika nosaukts skeletonists Martins Dukurs, savukārt dāmu konkurencē šo apbalvojumu ieguva septiņcīņas sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu