Informators ARD kanālam: 70-80% Krievijas vieglatlētu lieto dopingu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Krievijas skrējējs Andrejs Dmitrievs Vācijas TV kanālam ARD atklājis, ka aptuveni 70-80% Krievijas vieglatlētu lietojuši aizliegtās vielas jeb dopingu.

«Uzskatu, ka labāk skriet nedaudz lēnāk un būt tīram, nekā skriet ātrāk dopinga ietekmē,» ARD sacīja Dmitrievs. «Krievijas vieglatlētikā dopingu lietojuši, visdrīzāk, 70-80% sportistu. Tomēr ticu, ka Krievijā ir arī tīri sportisti, tajā skaitā izlases dalībnieki.»

ARD vairākkārt vēstījis par aizliegto vielu pārkāpumiem Krievijas sportā. Turklāt dokumentālajā filmā «Atklājums Krievijai» tika paziņots, ka dopinga atbalstīšanā iesaistīts ir arī bijušais Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko.

«Mūsu tauta nav pieradusi runāt. Mēs neticam, ka par problēmām jārunā un tas palīdzēs ieviest pārmaiņas. Mēs esam pieraduši gaidīt, līdz ierodas prezidents un visu izdara mūsu vietā,» norādīja Dmitrievs.

22. janvārī ARD demonstrēja žurnālista Hajo Zepelta filmu par dopingu Krievijā.

Krievijas vieglatlētikas komanda netika pielaista 2016. gada olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro. Vienīgā šīs valsts pārstāve vērienīgajā sporta forumā bija tāllēcēja Darja Kļišina, uz kuru arī krīt aizdomu ēna par aizliegto vielu lietošanu.

Iepriekš ARD par dopinga pārkāpumiem Krievijas sportā informēja vieglatlēte Jūlija Stepanova un viņas vīrs - Krievijas Antidopinga aģentūras bijušais darbinieks Vitālijs Stepanovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu