Kenijas skrējēja Džepčirčira labo pasaules rekordu pusmaratonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kenijas skrējēja Peresa Džepčirčira piektdien Rāselhaimā, Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), laboja pasaules rekordu pusmaratonā.

Kenijiete 21,097 kilometru distanci veica stundā, piecās minūtēs un sešās sekundēs, iepriekšējo rekordu, kas piederēja viņas tautietei Florensai Kiplagatai, labojot par trīs sekundēm.

Patlaban 23 gadus vecā Džepčirčira pērn kļuva par pasaules čempioni pusmaratonā. Aizvadītajās sacensībās viņa par septiņām sekundēm pārspēja titulēto tautieti Mariju Keitani, kura ir trīskārtēja prestižā Ņujorkas maratona uzvarētāja. Savukārt trešā bija vēl viena Kenijas pārstāve Džoisilina Džepkosgei, kura atpalika vairāk kā par minūti.

Tikmēr ceturtā palika olimpiskā čempione maratonā Džemima Sumgonga no Kenijas, bet piekto vietu ieņēma vairākkārtējā olimpiskā un pasaules čempione garajās distancēs Tiruneša Dibaba no Etiopijas.

Džepčirčira 2016.gada nogalē divus mēnešus slimoja ar pneimoniju, tomēr tagad ir atguvusi teicamu fizisko formu.

Kiplagata iepriekšējo pasaules rekordu pusmaratonā uzstādīja pirms diviem gadiem Barselonā.

Latvijas rekords pusmaratonā dāmām kopš 2001.gada pieder Jeļenai Prokopčukai, kura pirms nepilniem 16 gadiem Bristolē distanci veica stundā, astoņās minūtēs un 43 sekundēs, šobrīd ieņemot 140.vietu planētas visu laiku ātrāko šīs distances veicēju sarakstā starp dāmām.

Tikmēr vīru sacensībās uzvaru piektdien svinēja Bedans Karoki no Kenijas, kurš finišēja pēc 59 minūtēm un desmit sekundēm, bet deviņas sekundes viņam zaudēja Jigrems Demelašs no Etiopijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu