Medaļas sadalītas - sacensības «Baltijas aplis 2017» noslēgušās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Robin Utrecht / ANP

Nedēļas nogalē, 11. un 12. martā, Elektrum Olimpiskajā centrā risinājās 18. starptautiskās sacensības mākslas vingrošanā «Baltijas aplis», kurās skatītājus priecēja labākās mākslas vingrotājas no 14 valstīm. Lielisks bija Latvijas meiteņu sniegums grupu vingrojumos.

Jau ceturto gadu pēc kārtas «Baltijas aplis» ietvaros notika Ludmilas Kačkaldas piemiņas turnīrs grupu vingrojumos. Senioru grupā vingrojumos ar riņķi laurus plūca Latvijas komanda, aiz sevis atstājot Somijas komandu, kas izcīnīja sudraba medaļu un Polijas vingrotājas, kurām tika bronza. Tikpat labi Latvijas izlasei veicās arī vingrojumā ar bumbu un auklu, kur latvietēm pirmā vieta, Polijas vingrotājām – otrā, bet Igaunijas meitenēm trešā vieta. Savukārt junioru konkurencē labākās bija vingrotājas no Krievijas, kā otrās palika Igaunijas sportistes, bet trešās – Latvijas vingrotājas.

Sacensību pirmajā dienā notika cīņa par medaļām daudzcīņā, kur uzvara un augstākā kaluma medaļa tika Viktorijai Filanovski no Izraēlas, sudrabs – Julijai Isačankai no Baltkrievijas un bronza – Jūlijai Evčikai. Labākais Latvijas meiteņu sniegums bija Jēļizavetai Gamaļejevai, kura daudzcīņā ierindojās sestajā vietā.

«Baltijas aplis 2017» otrajā dienā sportistes sacentās finālā individuāli atsevišķos vingrojumu veidos. Vingrojumos ar riņķi zelta medaļu ieguva Jūlija Evčika, sudraba – Viktorija Filanovski, bet bronzas medaļu izcīnīja Jūlija Isačanka. Vingrojumos ar bumbu pirmā vieta Jūlijai Isačankai, otrā vieta Viktorijai Filanovski, bet trešā vieta Igaunijas sportistei Olgai Bogdanovai. Vingrojumos ar vālītēm zelta medaļu izcīnīja Olga Bogdanova, sudrabs tika Jūlijai Evčikai, bet bronza – Viktorijai Filanovski. Vingrojumos ar lentu labāko sniegumu parādīja Viktorija Filanovski, kurai sekoja Jūlija Isačanka, un kā trešā palika Jeva Meļeščuka no Ukrainas.

«Baltijas aplis» nav iedomājams bez Latvijas pazīstamo mākslinieku piedalīšanās, līdzi jušanas un atbalsta. Katru gadu vingrotājas sacensību laikā cīnās par mākslinieku darbiem. Jau tradicionāli sacensību beigās notika konkurss «Mis Elegance», kurā mākslinieku žūrija izvēlējās elegantāko vingrotāju. Šogad titulu ieguva vingrotāja Anastasija Ribakova no Baltkrievijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu