Miris skandalozais Bulgārijas svarcēlāju treneris Abadžijevs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/alesadam

Sestdien 85 gadu vecumā miris skandalozais, taču tajā pat laikā izcilais un leģendārais Bulgārijas svarcēlāju treneris Ivans Abadžijevs.

Savulaik viņa audzēkņi izcīnīja 12 olimpisko čempionu titulus, 57 reizes kļuva par pasaules čempioniem un 64 reizes triumfēja Eiropas čempionātos, taču karjeras norietā Abadžijeva vārds tika saistīts ar dopinga izmantošanu sportistu rezultātu uzlabošanā.

Pirmo reizi vairāki Abadžijeva audzēkņi aizliegto vielu lietošanā tika pieķerti 1988.gada Seulas olimpiskajās spēlēs, bet līdzīga masveida aizliegto vielu lietošana Bulgārijas svarcelšanas izlasē tika konstatēta 2000.gada Sidnejas Olimpiādē.

Arī Abadžijevs jaunībā bija svarcēlājs, 1957.gadā pasaules čempionātā izcīnot sudraba medaļu, kas Bulgārijai bija pirmā šāda līmeņa sacensībās.

Par Bulgārijas izlases treneri viņš pirmo reizi kļuva 1968.gadā, bet pēc Seulas skandāla amatu atstāja. Izlasē viņš atgriezās 1997.gadā, taču pēc trīs gadiem, kad atkal uzvirmoja dopinga skandāls, amatu atkal zaudēja.

Tāpat karjeras laikā Abadžijevs trenēja Turcijas svarcēlājus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu