Pasaules kausa posms un Latvijas čempionāts kamanu suņu sportā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā mēneša beigās, 29. un 30.aprīlī, Etnogrāfiskajā viesu nama «Gungas» apkārtnē norisināsies IFSS (International Federation of Sleddog sports) Pasaules kausa posms kamanu suņu sportā, kas vienlaikus būs arī Latvijas atklātais čempionāts un «Baltijas kausa 2017» pirmais posms un ko rīko Latvijas Kamanu suņu sporta federācija. Šajās interesantajās sacensībās savu dalību ir pieteikuši vairāk nekā 120 sportisti un 300 suņi, pārstāvot vienpadsmit Eiropas valstis, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Pagājuši tikai divi mēneši kopš pirmā pasaules kausa posma Latvijā kamanu suņu sportā uz sniega, kas notika Madonas slēpošanas trasē «Smeceres sils», un mūsu valstī atkal norisināsies liela mēroga sacensības šajā skatītāju uzmanību piesaistošajā sporta veidā, tikai šoreiz jau kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos. Ja februārī uz sniega pasaules kausa posms pie mums notika pirmo reizi, tad bezsniega sporta veidos, kur suņi velk velokamanas, skūterus, velosipēdus un skrējējus. Šādas nozīmības sacensības Latvijā notiek regulāri. Tāpat kā pagājušā gada oktobra beigās arī šoreiz par sacensību norises vietu ir izvēlēta Etnogrāfiskajā viesu nama «Gungas» gleznainā apkārtne.

Bez pasaules kausa posma tās būs arī Baltijas kausa pirmā posma sacensības, kā arī Latvijas čempionāts. Dalībnieki kā ierasts kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos sacentīsies četrās kategorijās –velokamanu (sešu un četru suņu), skūteru (divu un viena suņa), baikdžoringā (suns tandēmā ar velobraucēju) un kanikrosā (suns kopā ar skrējēju). Kā allaž lielāko interesi izsauc tieši velokamanas, taču arī parējās kategorijās būs ko redzēt, jo kanikrosā ir piedalījušies uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji Latvijas čempionātā vieglatlētikā vidējo un garo distanču skriešanā, kā arī baikdžoringā pieredzējuši MTB sacensību dalībnieki.

Pirmo reizi dalībvalstu skaits pārsniegs desmit, jo bez visām Baltijas valstīm, kā arī Polijas, Krievijas un Baltkrievijas, startēs arī zviedri, somi, vācieši, briti un ukraiņi. Plānots, ka sacensību dalībnieku skaits pārsniegs 120 sportistus un 300 suņus, līdz ar to «Gungās» varēsim vērot diezgan kuplu sportistu skaitu un interesantas sacensības cīņā par uzvaru, kurā kopā ar spēcīgiem skandināviem, krieviem un poļiem iesaistīsies arī Latvijas pārstāvji, daži no kuriem arī iepriekš ir izcēlušies ar augstvērtīgiem rezultātiem.

Sacensību ietvaros norisināsies arī aizraujošā stafete, kur katrā komandā ir trīs dalībnieki – 1 kanikross, 1 suņa skūters, 1 baikdžorings.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu