«Ar velo apkārt pasaulei»: Spānijas ceļi īsti nav piemēroti riteņbraucējiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/ArVeloApkartPasaulei

«Ar velo apkārt pasaulei» braucēji Gatis Kreceris un Jānis Šipkovs turpina ceļu uz Maroku. Pievarējuši Pireneju kalnus, iesākta tiks 15. diena. Lai arī spēka pietiks, lai nomītu atlikušos 400 kilometrus, abi secinājuši, ka Spānijas ceļi īsti nav piemēroti velobraucējiem.

Gatis stāsta, ka Spānija nav īsti domāta velotūrismam, lauku ceļi ir sliktas kvalitātes, bet pa lielajiem ceļiem braukšana nav tik interesanta. Salīdzinot ar Franciju, Spānijas reljefs ir kalnaināks. «No velobraucēju skata punkta Polija jau ir priekšā Spānijai,» secina Gatis.

Spānijā arī redzamas ainas, kas nav ierastas Latvijai, - pa dienu un rīta pusē bieži var vērot skatus, ka darba spējīgi cilvēki krodziņos iemalko stipros dzērienus, pie pusdienām tiek dzerts alus, vīns, arī konjaks.

«Ar velo apkārt pasaulei» braucēji norāda - interesanti, ka kafejnīcās salvetes un cukura iepakojumus met zemē, kas viņiem ir pilnīgi normāli, arī apkalpotāji salvetes met uz grīdas. «Ja ir labi samētāts uz zemes, tad tā ir laba kafejnīca,» teica Gatis.

Abi arī pievārējuši Pireneju kalnus. Lai arī sākumā šķita, ka tas būs grūtākais posms, Gatis norāda – beigās nebija tik grūti. Kalnos augšā bija redzams sniegs un bija visai vēss.

Lai arī Spānijā nav tie labākie ceļi, viņi sastapuši vairākus riteņbraucējus, kuri vienā no Spānijas pilsētām abiem ierādījuši lētāko moteli, kurā pārlaist nakti, jo vietas, kur uzsliet telti, nebija.

Minot daudzus kilometrus, braucēji neaizmirst sevi palutināt, vienā no vakariem bijuši arī SPA, lai atgūtu spēkus. Arī sākotnējās tehnikas problēmas braucējus vairs nevajā – riepas vairs nav pārdurtas, kā tas vairākas reizes gadījās brauciena sākumā.

Noslēdzot šo posmu, abi būs pilnībā šķērsojuši Eiropu un aizskāruši Āfrikas kontinentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu