Atrasts miris skandalozā lietuviešu riteņbraucēja Rumša dēls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Otrdien Itālijā atrasts miris lietuviešu riteņbraucējs Lins Rumšs, kura tēvs bija skandalozi slavenais Raimonds Rumšs. Šī ir jau trešā traģēdija pēdējās desmit dienās, kas satricinājusi pasaules riteņbraukšanu.

22 gadus vecais Lins Rumšs vēl tikai pagājušajā nedēļas nogalē piedalījās sacensībās Itālijā, bet otrdien viņu mājās atrada bez dzīvības pazīmēm.

Lins Rumšs pārstāvēja klubu Itālijā, bet ar ļoti augstiem sasniegumiem neizcēlās. Tomēr pērn tieši viņš kļuva par Lietuvas U-23 čempionu, otrajam finišējot bija viņa vecākajam brālim Raimondam Rumšam.

Abi brāļi sekoja sava tēva pēdās - Raimonds Rumšs seniors bija viens no visu laiku titulētākajiem, bet reizē arī skandalozākajiem lietuviešu riteņbraucējiem. Viņš 2002.gadā izcīnīja trešo vietu «Tour de France» velobraucienā, tomēr dienā, kad noslēdzās šīs sacensības, policija viņa sievas automašīnā atrada daudzas aizliegtās vielas. Sievai tika piespriests vairāku mēnešu cietumsods, lai arī viņa apgalvoja, ka medikamenti paredzēti vīramātei.

2003.gadā Rumšs izcīnīja sesto vietu «Giro d'Italia» sacensībās, tomēr uzreiz pēc tam lietuvieša dopinga analīzes uzrādīja pozitīvu rezultātu un viņš saņēma gada diskvalifikāciju, pēc tās vairs nespējot atgriezties augstākajā līmenī.

Kā vēstīts, 22.aprīļa rītā Itālijā traģiski mira 2011.gada «Giro d'Italia» sacensību čempions Mikēle Skarponi, kad viņu treniņa laikā notrieca automašīna.

Skarponi tikai dienu pirms tam viņš bija noslēdzis dalību Alpu daudzdienu velobraucienā, kurā uzvarēja vienā etapā un kopvērtējumā guva ceturto vietu.

2011.gadā viņš tika pasludināts par «Giro d'Italia» čempionu, kad dopinga lietošanā tika pieķerts spānis Alverto Kontadors.

Savukārt 23.aprīlī kritienu «Tour of the Gila» velobraucienā Meksikā piedzīvoja amerikānis Čads Jangs, pēc cīņas par dzīvību aizsaulē aizejot pagājušajā piektdienā. Viņš otro sezonu pārstāvēja ASV kontinentālo vienību «Axeon Hagens Berman», kurā pērn brauca arī latvietis Krists Neilands.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu