«Transact Pro» otrais lentīšu regbija festivāls pulcēs jaunos regbistus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

23. maijā plkst. 11:00 Rīgas Tehniskās koledžas laukumā norisināsies jau otrais «Transact Pro» Tag jeb lentīšu regbija festivāls.

Tag jeb lentīšu regbijs ir veids, kādā pirmos soļus regbijā sper bērni un jaunieši visā pasaulē. Spēlētāji apliek jostas, uz kurām piestiprina divas speciālas lentītes. Pretiniekam, lai apturētu spēlētāju, tās ir jānorauj. Spēle ir bez kontakta, taču ļoti labi atspoguļo regbija spēles pamatprincipus.

Festivālā piedalīsies skolas no Rīgas un tās apkaimes, kā arī jaunieši no Vijciema, Trikātas un Baldones skolām. «Transact Pro» Tag regbija programmas ietvaros regbija kluba «Miesnieki» pārstāvji Uldis Bautris, Elmārs Šefanovskis, Andrejs Mantinieks un Līga Svetlova ir vadījuši nodarbības piecpadsmit skolās, ierādot regbija pamatprasmes un dāvājot regbija inventāru, ko izmantot sporta stundās.

Pērn turnīrā uzvarēja Friča Brīvzemnieka pamatskola, bet otrajā vietā ierindojās Rīgas Angļu ģimnāzija.

«Transact Pro» regbiju atbalsta kopš 2010. gada un pēdējos gados izvērsis plašu atbalsta programmu jauniešu regbijam, atbalstot gan Tag regbija popularizāciju vispārizglītojošajās skolās, gan talantīgās jauniešu komandas Elejas pagastā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu