Transact Pro saglabā pozīciju starp 20 stiprāko komandām «Amsterdam 7s» sacensībās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Regbija komanda «Transact Pro» ir atgriezusies no 2017. gada Eiropas galvenā klubu turnīra «Amsterdam 7s». Sacensībās piedalījās 48 vīriešu klubi un izlases, 24 sieviešu komandas, un tikpat daudz dalībnieku bija arī senioru grupā.

Latvijas klubam šīs bija jau septītās «Amsterdam 7s» sacensības. Šā gada uzdevums bija noturēt pozīciju starp 20 labākajām komandām. Latvijas regbisti veiksmīgi tika galā ar šo uzdevumu, pirmajā spēļu dienā ieņemot otro vietu savā grupā.

Par centrālo maču «Transact Pro» komandai kļuva spēle pret angļiem no «Stiden Tornado». Uzvara šajā spēlē dotu komandai iespēju cīnīties par Canon Cup, turpretim zaudējums atmestu uz vājāko grupu. Izcīnot vadību pirmajā puslaikā ar 21:7, otrajā puslaikā vīri spēja izturēt vairākas minūtes ilgu Anglijas komandas uzbrukumu. Šajā spēlē īpaši veiksmīgs bija veterāns Andrejs Aleksandrovs, kurš pēc dažiem spēcīgiem tvērieniem pēdējās sekundēs atdeva lielisku piespēli Emīlam Balodim, kurš guva uzvarošo punktu šajā mačā. Rezultāts 28:14, un «Transact Pro» cīņu turpina.

Otrā spēļu diena sākās ar spēli pret «Irish Wolfhounds» (Īrijas izlases fārmklubs, kas šādos turnīros iespēlē sastāvu pirms Pasaules sērijas, kas sākas 3. jūnijā Ostravā). Latvijas spēlētāji parādīja raksturu un braši cīnījās pret spēcīgu pretinieku, lai arī zaudēja ar 5:24. «Transact Pro» vienīgā piezemējuma autors bija Dāvis Bajārs. Šī bija viena no labākajām «Transact Pro» spēlēm «Amsterdam 7s» sacensībās. Īru komanda savukārt tika Canon Cup finālā, kur bez grūtībām (45:0) pieveica Holandes izlasi.

Noslēdzošajā spēlē «Transact Pro» ar 19:14 uzvarēja mājiniekus – vēl vienu Holandes klubu «Alkmaar».

«Amsterdam 7s» sacensības ir viens no lielākajiem regbija-7 festivāliem, tā ir lieliska iespēja amatieru komandām izmēģināt savus spēkus, sacenšoties ar profesionāļiem. Piemēram, šā gada uzvarētāja kluba «Susies Saloon», kas finālā uzvarēja Itālijas izlasi ar 19:5, sastāvā bija pieci Jaunzēlandes nacionālās izlases spēlētāji.

«Transact Pro» sastāvs «Amsterdam 7s» sacensībās 2017. gadā: Emīls Balodis, Elmārs Šefanovskis, Raivis Kokins, Andris Andersons, Mairis Grīva, Gvido Zaļmežs, Edgars Alajnis, Andrejs Aleksandrovs, Dāvis Pērkons, Dāvis Bajārs, Feivors Maduka, Jānis Zalmans.

Treneri: Uldis Bautris, Kristaps Andersons.

Mediķe - Jekaterina Liepiņa.

Komandas menedžeris - Romāns Višņakovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu