Astoņgadīgais šahists Vingris izcīna bronzu pasaules jauniešu čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Latvijas jaunais šahists Miķelis Vingris izcīnījis bronzas godalgu Minskā notikušajā pirmajā pasaules jauniešu čempionātā ātrajā šahā.

Vingris, sacenšoties U-8 vecuma grupā, turnīru sāka ar piecām uzvarām pēc kārtas, bet pēc tam piedzīvoja vienīgo zaudējumu. Pēc tā latvietis guva vēl trīs panākumus, noslēgumā tiekot pie astoņiem punktiem.

Ar astoņiem punktiem deviņās kārtās Vingris dalīja pirmo vietu ar vēl diviem konkurentiem, taču viņiem bija labāki papildrādītāji, tāpēc bija jāsamierinās ar trešo vietu.

Šajā pašā vecuma grupā 27.vietā starp 174 šahistiem ierindojās Daniils Harlamovs, bet 114.pozīcijā palika Vadims Aleidžāns.

Tikmēr U-10 vecuma grupā Latvijas pārstāve Agnesa Ter-Avetisjana bija 25.vietā, kamēr 51.pozīcijā ierindojās Elza Liepiņa.

Savukārt starp U-12 vecuma šahistiem 60.vietu ieņēma Kirils Bogdanovičs, kamēr 69. un 80. pozīcijā bija attiecīgi Jevgēņijs Spriņģis un Artjoms Burenkovs.

Meitenēm šajā vecuma grupā Evelīna Tokranova palika 48.pozīcijā.

Minskā notikušais pasaules jauniešu čempionāts ātrajā šahā (desmit minūtes partijai plus piecas sekundes par gājienu) kopumā pulcēja 626 dalībniekus no 24 valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu