Brīvības pieminekļa pakājē grandiozu šovu sniegs labākie BMX frīstaila sportisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

26. augustā pašā Rīgas sirdī ciemosies viens no slavenākajiem ekstrēmo sporta veidu festivāliem Simple Session. Pie paša Brīvības pieminekļa savas prasmes demonstrēs pasaulē labākie BMX frīstaila sportisti. Pasākums atzīmē Igaunijas simtgadi un pašreizējo prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. Grandiozais šovs skatītājiem būs pieejams bez maksas, informē organizatori.

Simple Session ir ekstrēmo sporta veidu festivāls, kas ziemas mēnešos tiek aizvadīts Igaunijā, Tallinā. Savu 17 gadu pastāvēšanas ietvaros šis pasākums mūsu kaimiņvalstī ir kļuvis par vienu no gada svarīgākajiem notikumiem ekstrēmo sporta veidu pārstāvjiem no visas pasaules. Pasākums pulcē vadošos BMX frīstaila un skeitborda sportistus no visas pasaules, kā arī sniedz iespēju Baltijas uzlecošajiem talantiem pierādīt sevi starptautisku sacensību vidē. Šāda mēroga ekskluzīvs pasākums pašā Brīvības pieminekļa pakājē ir vēl kas nepieredzēts Latvijā.

Lai īstenotu šāda mēroga sacensības, pie Brīvības pieminekļa īslaicīgi tiks uzstādīts 800 m2 liels skeitparks. Trases dizainu sagatavojis pasaulē vadošais skeitparku būvju arhitekts Nate Wessel no ASV. Viņš ir atbildīgs par skeitparku veidošanu tādiem pasākumiem kā slavenās X-Games sacensības ASV un, protams, Simple Session.

Simple Session dibinātājs Mario Kalmre pasākumu Rīgā gaida ar lielu nepacietību: «Ciemošanos ar sava pasākuma programmu Rīgā mēs esam apsvēruši jau sen. Īpaši pēc tam, kad ārkārtīgi veiksmīgi īstenojām līdzīgus vasaras projektus Somijā, Helsinkos 2010. un 2011. gadā. Simple Session vienmēr ir bijis svarīgs notikums Latvijas ekstrēmo sporta veidu pārstāvjiem. Tas ir kalpojis kā sava veida starta platforma tādiem starptautiski atzītiem profesionāļiem kā Madars Apse skeitbordā un Eduards Zunda BMX frīstailā. Tā kā gan skeitbords, gan BMX frīstails ir iekļauts 2020. gada Olimpisko spēļu oficiālajā programmā, mēs ar nepacietību vēlamies demonstrēt plašākai publikai šo sporta veidu burvību.»

Anna Blaua, Live Rīga sabiedrisko attiecību projektu vadītāja: «Tādi BMX un skeitborda notikumi kā Simple Session ir atraktīvs un radošs veids, kā reklamēt mūsu pilsētu. Šeit piemērotu izklaidi atradīs ikviens - arī viesi ar ļoti konkrētām interesēm, kā BMX un skeitbords. Rīgas posmā zīmīga ir arī vietas izvēle - sacensības nenotiks iekštelpās ārpus centra, bet gan pašā pilsētas sirdī - Brīvības pieminekļa pakājē, kur šāda rakstura pasākumi notiek reti. Jau šobrīd ir jūtama ievērojama interese gan no dalībniekiem, gan skatītājiem, tāpat interese sagaidāma no garāmgājējiem. Simple Session vienlaikus ir iespēja savstarpēji tikties nozares pārstāvjiem - mums Latvijā mīt lieliski skeitparku plānotāji un būvētāji.»

26. augustā Rīgā norisināsies starptautiskas sacensības BMX frīstaila park un street disciplīnās, kā arī atsevišķas labākā trika sacensības Latvijas daudzsološākajiem skeitborda pārstāvjiem.

Pasākuma programma

Rīgā ieradīsies pasaulē titulētākie BMX frīstaila sportisti, lai kārtējo reizi paceltu sava sporta veida latiņu uz augšu un demonstrētu jaunus, neticamus trikus visiem pasākuma apmeklētājiem. Dalību jau apstiprinājis pieckārtējs X-Games zelta medaļu laureāts Daniel Dhers no Venecuēlas, labākie Krievijas sportisti un nesen aizvadītā Pasaules čempionāta posma sudraba godalgas ieguvējs Pat Casey no ASV.

Latviju sacensībās pārstāvēs jau iepriekš pieminētais Eduards Zunda, kā arī labākie latviešu sportisti no ikgadējām Simple Session sacensībām Tallinā – Tomass Grīnbergs un Kristaps Reimanis. Papildu kvalifikācija norisināsies Ghetto Games festivālā Ventspilī.

Simple Summer Session Riga tiešraidē būs vērojams visā pasaulē. Vietējā pārraide tiks īstenota sadarbībā ar ziņu portālu TVNET.

Pasākums veltīts Igaunijas simtgadei un pašreizējai prezidentūrai ES Padomē. Atbalsta programma darbojas no 2017. gada jūlija līdz pat 2018. gada izskaņai, un tās ietvaros paredzēts īstenot vairāk nekā 150 dažādus pasākumus.

Starptautiskās programmas vadītājs Jorma Sarv par gaidāmo notikumu Rīgā: «Mums ir liels gods un interese starp daudzajiem kultūras pasākumiem īstenot arī tādas grandiozas sporta sacensības. Iespēja klātienē demonstrēt mūsu kaimiņiem latviešiem Simple Session, kas jau ir ieguvis starptautiski atpazīstama zīmola statusu, ir liels notikums. Tas ir vēl viens veids, kā dalīties ar Igaunijas kultūru visā tās bagātībā un daudzveidībā.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu