BMX riteņbraucēji startēs pasaules čempionātā Štrombergam veiksmīgajā Rokhilas trasē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV pilsētā Rokhilā naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) norisināsies pasaules čempionāta BMX riteņbraukšanā elites un junioru sacensības, kurās startēs septiņi Latvijas sportisti, tostarp arī divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš iepriekš šajā trasē uzrādījis teicamus rezultātus, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā sasniedzis savu kulmināciju. No otrdienas līdz piektdienai sacensības vienā no pasaules labākajām BMX trasēm, kas atrodas Rokhilas pilsētā, aizvadīja 28 dažādu vecuma «challange» grupu sportisti. Čempionāta noslēdzošajā dienā četrus medaļu komplektus sadalīs elites un junioru grupu sportisti.

Sacensību priekšbraucieni pēc Latvijas laika sāksies plkst 23.30. Elites un junioru grupu sportisti veiks trīs braucienus, noskaidrojot astotdaļfinālistus (elites vīriem) un ceturtdaļfinālistus (elites dāmām, junioru puišiem un junioru meitenēm). Pirmā izslēgšanas braucienu kārta naktī uz svētdienu sāksies plkst. 2.05. Ceturtdaļfinālu starts gaidāms 25 minūtes vēlāk. Tikmēr pusfināli un fināli pēc Latvijas laika norisināsies attiecīgi plkst. 3.05 un 3.35.

Latviju nozīmīgajās sacensībās pārstāvēs kopumā septiņi sportisti. Elites vīrus grupā startēs Edžus Treimanis, Māris Štrombergs, Kristerns Krīgers un Rihards Veide, bet dāmu starpā cīnīsies Vineta Pētersone. Junioru puišu konkurencē Latvijas godu aizstāvēs Mikus Strazdiņš, bet junioru meiteņu grupā īkšķi jātur arī par Vanesu Buldinsku.

Līdz šim lielākos panākumus Latvijas sportistu vidū Rokhilas trasē guvis Štrombergs. BMX leģenda šogad šajā trasē izcīnīja uzvaru ASV čempionātā, bet 2015.gadā palika nepārspēts Pasaules kausa noslēdzošajā posmā. Savas karjeras laikā Štrombergs pasaules čempionātā triumfējis divas reizes - 2008. un 2010. gadā. Tikmēr 2011. gadā gūta otrā vieta.

Tikmēr Treimanis, kuram sestdien ir vārda diena, pērn Kolumbijā notikušajā pasaules čempionāta finālā izcīnīja piekto vietu, bet 2014. gadā, kad nozīmīgās sacensības notika Nīderlandē, valmierietis ieguva ceturto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu