Šāvējs Erbs izcīna vēl vienu medaļu Eiropas junioru čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Ignāts

Latvijas jaunais šāvējs Ernests Erbs svētdien Azerbaidžānā izcīnīja vēl vienu medaļu Eiropas junioru čempionātā 25 metru distancē, šoreiz tiekot pie bronzas šaušanā ar standarta pistoli.

Erbs sestdien Baku kļuva par Eiropas čempionu junioriem 25 metru distancē šaušanā ar pistoli.

Šaujot ar standarta pistoli dalībniekiem vajadzēja veikt sešas sērijas, divās no tām šaujot uz precizitāti, jo katrai sērijai bija pa 150 sekundēm, bet vēl pa divām sērijām šaujot uz ātrumu, šīs sērijas veicot attiecīgi 20 un desmit sekundēs.

Erbs sacensībās nopelnīja 564 punktus, kamēr par Eiropas junioru čempionu ar 572 punktiem kļuva ukrainis Pavlo Krepostņaks. Tikmēr sudrabu ieguva Daniils Šihovs no Krievijas, kuram Erbs zaudēja tikai punktu.

Savukārt 13.vietā 14 dalībnieku konkurencē ar 541 punktu palika vēl viens Latvijas šāvējs Rihards Zorge.

Sestdien Erbs zelta medaļu 25 metru distancē ar pistoli ieguva sašaujot 583 punktus, kamēr otrajā vietā palikušais francūzis Eduārs Dortombs iekrāja 575 punktus.

Šajā disciplīnā startēja arī Zorge, kurš summā nopelnīja 570 punktus un izcīnīja 14.vietu 24 dalībnieku konkurencē.

Pirms tam ceturtdien Agate Rašmane izcīnīja ceturto vietu 25 metru distancē ar pistoli.

Pagājušajā nedēļā turpat Baku pieaugušo konkurencē pie Eiropas čempionāta bronzas 50 metru distancē šaušanā ar pistoli tika Lauris Strautmanis.

2014.gadā Strautmanis guva trešo vietu pasaules junioru meistarsacīkstēs, bet gadu vēlāk šajā pašā vecuma grupā izcīnīja sudrabu.

Eiropas čempionāts šaušanā pieaugušajiem, jauniešiem un junioriem Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku norisināsies līdz 4.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu