Rīgā norisināsies Latvijas atklātais čempionāts burāšanā jauniešiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: V.Tomsons

No 11. līdz 13. augustam Rīgā, Ķīšezerā, «Burāšanas kluba 360°» teritorijā norisināsies šā gada lielākais burāšanas notikums jauniešiem – Latvijas atklātais čempionāts burāšanā trijās burāšanas disciplīnās – Optimist, Laser un Techno 293. Šobrīd dalībai čempionātā ir pieteikušies 123 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas, informē organizatori.

Latvijas burāšanas tradīcijas ir atdzimušas jaunā kvalitātē un arvien vairāk jauniešu pievēršas burāšanas sportam. Šobrīd tikai Ķīšezerā četros burāšanas klubos noris darbs ar jaunajiem burātājiem. «Burāšanas klubā 360°» vindsērfinga un švertlaivu sekcijā vasaras brīvlaikā trenējas 70 jaunie burātāji.

Plānots, ka kopumā Latvijas atklātajā čempionātā burāšanā piedalīsies aptuveni 150 jaunie burātāji no dažādām valstīm. Lielākā flote sacensībās gaidāma Optimist klasē, kurā startēs ap 70 jauno burātāju.

Vējdēļu klasē Techno 293 gaidāmi ap 50, savukārt Laser klasē ap 30 jauno burātāju. Sacensību atklāšanas ceremonija notiks 11. augustā plkst. 11:00, pirmais iespējamais starts plkst. 12:00. Sacensību medaļu braucieni, kuros par uzvaru cīnīsies tikai visātrākie jaunie burātāji, notiks 13. augustā plkst. 14:00 pie Ziemeļu mola – šos finālbraucienus varēs ērti vērot arī skatītāji. Sacensību apbalvošanas ceremonija notiks plkst. 18:00.

Māris Birzulis, «Burāšanas kluba 360°» pārstāvis, sacensību organizators: «Ir patiess prieks šogad organizēt lielāko burāšanas notikumu Latvijas un citu valstu jauniešiem. Burāšana ir latviešu gēnos – par to liecina kurzemnieku sasniegtie mērķi tālajā septiņpadsmitajā gadsimtā. Tādējādi mūsu tradīcijas turpinās Ķīšezerā, kurā ir izaugušas daudzas izcilu burātāju paaudzes un Olimpisko spēļu dalībnieki – Ansis Dāle, Vita Matīse, Ilona Dzelme-Grīnberga un mūsu jaunākā olimpiete Ketija Birzule. Burāšanas nozīme harmoniskas personības attīstībā ir ļoti vērtīga. Treneri, iemācot jaunietim burāt, iemāca ne tikai ķert vēju, bet izprast un novērtēt dabas spēku, apgūt meteoroloģiju un fiziku, aerodinamiku, kā arī hidrodinamiku. Burātāji treniņu un sacensību laikā iemācās sniegt palīdzību, novērtēt draudus, ja tādi pastāv, orientēties kritiskās situācijās, kā arī pieņemt svarīgus lēmumus un spēt atbildēt par tiem.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu