Noskaidroti labākie BMX sportisti, kuri pārstāvēs Latviju «Simple Summer Session» sacensībās Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

26. augustā pašā Rīgas sirdī norisināsies viens no pasaulē grandiozākajiem ekstrēmo sporta veidu pasākumiem Simple Session. Brīvības pieminekļa laukumā savas prasmes demonstrēs pasaulē labākie BMX frīstaila sportisti. Sacensībās ar savām prasmēm spēkosies 40 dalībnieki no 15 valstīm. Latviju pārstāvēs un par čempiona titulu cīnīsies 8 daudzsološākie pašmāju BMX frīstaila sportisti. Ielūgto Latvijas pārstāvju saraksts ekskluzīvajās Simple Summer Session sacensībās tika noslēgts pirms nedēļas Ghetto Games festivālā Ventspilī.

Simple Session ir ekstrēmo sporta veidu festivāls, kas ziemas mēnešos tiek aizvadīts Igaunijā, Tallinā. Savu 17 gadu pastāvēšanas ietvaros šis pasākums mūsu kaimiņvalstī ir kļuvis par vienu no gada svarīgākajiem notikumiem ekstrēmo sporta veidu pārstāvjiem no visas pasaules. Pasākums pulcē vadošos BMX frīstaila un skeitborda sportistus no visas pasaules, kā arī sniedz iespēju Baltijas uzlecošajiem talantiem pierādīt sevi starptautisku sacensību vidē. Šāda mēroga ekskluzīvs pasākums pašā Brīvības pieminekļa pakājē ir vēl kas nepieredzēts Latvijā.

Lai īstenotu šāda mēroga sacensības, pie Brīvības pieminekļa īslaicīgi tiks uzstādīts 800 m2 liels skeitparks. Trases dizainu sagatavojis pasaulē vadošais skeitparku būvju arhitekts Nate Wessel no ASV. Viņš ir atbildīgs par skeitparku viedošanu tādiem pasākumiem kā slavenās X-Games sacensības ASV un, protams, Simple Session. Par konstrukciju celtniecību un uzstādīšanu atbildīgs latviešu uzņēmums, kurš attiecīgajā jomā izcīnījis pasaules mēroga atzinību, - Mind Work Ramps.

Lai noskaidrotu, kuri pašmāju sportisti pārstāvēs Latviju starptautiskajās Simple Summer Session 2017 sacensībās, jūlija izskaņā norisinājās īpaša kvalifikācijas kārta Ghetto Games festivālā Ventspilī. Kopumā Latvijas pārstāvjiem bija paredzēti 5 ielūgumi kvalifikācijas ietvaros, kā arī uzaicinājumu piedalīties saņēmuši 3 Latvijas BMX frīstaila spožākie vārdi, kas sevi jau iepriekš pierādījuši pasaules līmeņa sacensībās. Kopumā Latviju pārstāvēs 8 pašmāju talantīgākie un daudzsološākie BMX frīstaila sportisti.

Simple Summer Session sacensības norisināsies 2 BMX frīstaila disciplīnās – Park disciplīnā, kur raksturīgi riskanti un akrobātiski triki, kas izpildīti lielā amplitūdā, kā arī Street disciplīnā, kas īpaša ar ļoti tehniski sarežģītiem un virtuoziem trikiem. Kā šova elements paredzētas arī skeitborda «best trick» sacensības, kur savas prasmes demonstrēs pašmāju labākie skeitbordisti.

BMX Park disciplīnā Latviju pārstāvēs uzlecošā zvaigzne Tomass Grinbergs, kurš jau paspējis sevi pierādīt sīvā pasaules līmeņa profesionāļu konkurencē. Papildu ielūgumus Ghetto Games festivālā Ventspilī ieguva Dāvis Līcītis no Saldus, Ernests Zebolds un Viktors Kronbergs no Ventspils.

BMX Street disciplīnā īpašu ielūgumu bija pelnījis Eduards Zunda – slavenākais Latvijas BMX frīstaila profesionālis, kurš jau vairākus gadus tiek ierindots pasaules grandu elitē. Eduardam piebiedrosies tukumnieks Kristaps Reimanis, kurš jau pirms vairākiem mēnešiem sevi labi pierādīja Simple Session ziemas sacensībās Tallinā. Pašmāju dalībnieku sarakstu noslēdz jaunie talanti Aivars Justovičs un Mareks Kuhaļskis no Rīgas. Īpaši vērts izcelt Mareku Kuhaļski, kurš ir tikai 15 gadus vecs, bet jau startē vienā klasē ar pasaules līmeņa profesionāļiem.

Bez šaubām, Latvijas BMX frīstaila nākotne ir spoža un par visu minēto sportistu sasniegumiem mēs noteikti dzirdēsim vēl pat pirms 2020. gada Olimpiskajām spēlēm Tokijā.

Uzreiz pēc pasaules kausa posma Budapeštā Rīgā ieradīsies pasaulē titulētākie BMX frīstaila sportisti, lai kārtējo reizi paceltu sava sporta veida latiņu uz augšu un demonstrētu jaunus, neticamus trikus visiem pasākuma apmeklētājiem. Dalību jau apstiprinājis pieckārtējs X-Games zelta medaļu laureāts un Ghetto Games festivāla 2017 pirmās vietas ieguvējs – ekstrēmo sporta veidu superzvaigzne Daniel Dhers no Venecuēlas. Dalību apstiprinājis arī nesen aizvadītā pasaules kausa sudraba medaļas laureāts Kostya Andreev no Krievijas, fenomenālais Mike Varga no Kanādas, kā arī vesels lērums profesionāļu no ASV, Vācijas, Lielbritānijas un daudzām citām valstīm.

Simple Summer Session 2017 tiešraidē būs vērojams visā pasaulē. Vietējā pārraide tiks īstenota sadarbībā ar ziņu portālu Tvnet.

Pilns dalībnieku saraksts un pasākuma programma

Pasākums veltīts Igaunijas simtgadei un pašreizējai prezidentūrai ES Padomē. Atbalsta programma darbojas no 2017. gada jūlija līdz pat 2018. gada izskaņai, un tās ietvaros paredzēts īstenot vairāk nekā 150 dažādus pasākumus. Programma apskatāma šeit: https://events.estonia.ee/

Pirmās Simple Session sacensības tika aizvadītas tālajā 2001. gadā Tartu, Igaunijā. 17 gadu laikā šis pasākums ir kļuvis par vienu no grandiozākajiem ekstrēmo sporta veidu šoviem visā pasaulē. Katru gadu ziemas mēnešos Igaunijā tiek uzņemti līdz pat 140 profesionāļiem no vairāk nekā 30 dažādām valstīm. Simple Session tiek uzskatīts par visplašāk pārstāvēto pasākumu starptautiskā mērogā. Pēc īpašā šova Rīgā, Simple Session atgriezīsies savās mājās Tallinā, kur no 2018. gada 3. līdz 4. februārim pulcēs dalībniekus un līdzjutējus no visas pasaules.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu