Kantāns kļuvis par šaha lielmeistaru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) Prezidenta padome apstiprinājusi jaunos titulu īpašniekus. Starp tiem ir arī Toms Kantāns, kurš nu kļuvis par Latvijas vienpadsmito lielmeistaru, portālu TVNET informēja Latvijas Šaha federācija.

Līdz apstiprināšanai Kantāns bija paguvis izpildīt septiņas normas, no kurām piecas šogad, kaut gan titulam pietiek ar trim.

Sākumā bija plānots, ka Kantāns par lielmeistaru oficiāli kļūs FIDE kongresā, kas sāksies 7.oktobrī Antālijā, Turcijā, tomēr FIDE Prezidenta padome titulus apstiprināja klātienē netiekoties, bet ar rakstveida rezolūciju.

Kantāns šo patīkamo ziņu sagaidīja Rīgā, sacenšoties Ziemeļeiropā lielākajā šaha festivālā «RTU Open».

Līdz ar to šobrīd Latvijā ir vienpadsmit lielmeistaru un divpadsmit starptautisko meistaru. Līdz šim pēdējais Latvijas šahists, kurš kļuva par lielmeistaru, bija Arturs Neikšāns. Viņš to paveica 2012.gadā. Šobrīd divas no trijām nepieciešamajām normām ir arī starptautiskajam meistaram Ņikitam Meškovam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu