Smaiļotājs Rumjancevs izcīna bronzu pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pirms gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs piekto vietu izcīnījušais Latvijas smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs svētdien Čehijā tika pie bronzas pasaules čempionāta kanoe airēšanā un smaiļošanā 200 metru distancē.

Par čempionu ar rezultātu 33,733 sekundes kļuva brits Laiems Hīts, kurš pērn bija labākais arī Olimpiādē. Sudraba godalgu izcīnīja ungārs Bence Horvāts, kamēr Rumjancevs finišēja trešais, čempionam zaudējot 0,706 sekundes.

2008. un 2016.gadā Rumjancevs guva trešās vietas Eiropas čempionāta 200 metru distancē, bet pasaules meistarsacīkstēs viņš pie godalgas ticis pirmoreiz karjerā.

Tieši pirms gada Rumjancevs guva piekto vietu olimpiskajās spēlēs, kas bija Latvijas delegācijas trešais augstvērtīgākais rezultāts Riodežaneiro. Kopš tā laika viņš bija piedalījies vienā Pasaules kausa etapā, maijā gūstot trešo vietu 200 metros.

Tāpat svētdien uz starta izgāja Latvijas kanoe divnieks Aivis Tints un Gatis Pranks, kuri 1000 metru distances B finālā izcīnīja ceturto vietu, kas kopējā ieskaitē ļāva ierindoties 13.pozīcijā.

Šie kļuvuši par Latvijas delegācijas diviem līdz šim augstākajiem sasniegumiem pasaules čempionātā, tomēr vēlāk svētdien tos varēs pārspēt Tints un smaiļotājs Aldis Artūrs Vilde, kuri piedalīsies 5000 metru sacensībās.

Savukārt vakara sesijā Latvijas otro augstvērtīgāko rezultātu čempionātā sasniedza Tints, kurš guva desmito vietu 5000 metru distancē kanoe vieniniekiem. Uzvaru izcīnīja vācietis Sebastjans Brendels, finišējot pēc 23 minūtēm un 34,79 sekundēm, bet latvietis viņam piekāpās par minūti un 19,22 sekundēm, kas ļāva tikt desmitniekā starp 22 finišējušajiem sportistiem. Tikmēr smaiļošanā 5000 metru distancē sacentās Aldis Artūrs Vilde, ierindojoties 21.vietā starp 31 dalībnieku.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu