Bendika izcīna piekto vietu pasaules čempionāta vasaras biatlonā iedzīšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Latvijas vadošā sieviešu biatloniste Baiba Bendika, četrās šaušanās pieļaujot vienu kļūdu, svētdien Krievijā izcīnīja piekto vietu pasaules čempionāta vasaras biatlonā uz rollerslēpēm desmit kilometru iedzīšanas sacensībās.

Sestdien sprintā Bendika kļūdījās trīs reizes, līdz ar to nespēja pakāpties augstāk par 13.vietu, tomēr iedzīšanā viņa šaušanā bija daudz veiksmīgāka un pieļāva tikai vienu kļūdu. Pēc ceturtās šaušanas Bendika pat bija ceturtajā pozīcijā, tomēr līdz finišam vienu vietu zaudēja.

Par pasaules čempioni kļuva Krievijas pārstāve Svetlana Sļepcova, kura bija labākā arī sprintā. Savās karjeras pēdējās sacensībās Sļepcovai piecas kļūdas neliedza finišā par 10,9 sekundēm apsteigt Ukrainas pārstāvi Nadiju Bjelkinu, kura kļūdījās divreiz. Trešā bija piecas kļūdas pieļāvusī slovākiete Paulīna Fjalkova, uzvarētājai zaudējot 27,2 sekundes, bet Bendika atpalika tieši 30 sekundes.

Tikai divas no 24 sportistēm iedzīšanā spēja kļūdīties reizi, pārējām pieļaujot lielākas neprecizitātes.

Sestdien 31 gadu vecā Sļepcova paziņoja, ka pēc pasaules čempionāta vasaras biatlonā noslēgs karjeru. Viņa 2010.gadā Krievijas izlases sastāvā kļuva par olimpisko čempioni 4x6 kilometru stafetē.

Tikmēr vīriešu sacensībās 12,5 kilometru distancē sestdien četras kļūdas pieļāva Latvijas pārstāvis Daumants Lūsa, ierindojoties 24.pozīcijā starp 27 finišējušajiem sportistiem.

Savukārt juniorēm desmit kilometru iedzīšanā Ieva Pūce šaušanā kļūdījās septiņas reizes un palika 22.pozīcijā starp 27 dalībniecēm.

Tāpat svētdien notika arī 12,5 kilometru iedzīšanas sacensības junioriem, Latvijas pārstāvim Rūdim Balodim, kurš startēja no 25.vietas, četrās šaušanās pieļaujot septiņas kļūdas un arī iedzīšanu noslēdzot tieši 25.pozīcijā starp 32 finišējušajiem dalībniekiem.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu