Baltajās naktīs LNB aicina uz skeitborda filmas pirmizrādi un 100 bilžu izstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

9. septembrī, Baltās nakts ietvaros, no plkst. 19.00 līdz pusnaktij Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks Rīgas Skeitborda skolas projekta «Brīvības Vēstneši» noslēguma pasākums. Vakara gaitā būs skatāma projekta tapšanai un aizkulisēm veltīta dokumentālā filma «Brīvības Vēstneši», tiks atklāta 100 fotogrāfiju un skrituļdēļu izstāde, kā arī varēs vērot aizraujošus skeitborda paraugdemonstrējumus. «Brīvības Vēstneši» ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm. Ieeja bez maksas.

Plkst. 19.00 LNB Konferenču centrā (-1. stāvā) tiks atklāta izstāde «100 brīvības mirkļi», kurā aplūkojamas projekta spilgtāko brīžu 100 fotogrāfijas, kā arī apgleznotu skrituļdēļu ekspozīcija.

Plkst. 20.00, 21.00, 22.00 un 23.00 Ziedoņa zālē ikviens aicināts apmeklēt projekta «Brīvības Vēstneši» veidošanai veltītu dokumentālo filmu.

Paralēli no plkst. 21.00 līdz 21.30 īpaši izgaismotā LNB priekšlaukumā enerģiskas DJ mūzikas ritmu pavadībā notiks t.s. Light Session skeitborda paraugdemonstrējumi, piešķirot pasākumam elpu aizraujošu dinamiku. Gan pirms, gan pēc paraugdemonstrējumiem priekšlaukums jeb skeita spots būs brīvi pieejams ikvienam skeitbordistam.

Vakara gaitā darbosies arī kafejnīcas «Ezītis miglā» izbraukuma kafejnīca, kurā baudīt uzkodas un atspirdzinājumus (norēķini skaidrā naudā).

Par projektu «Brīvības Vēstneši»

Kad iepriekšējā gadā nolēmām pirmo reizi dzīvē rakstīt projektu, lai iegūtu atbalstu savas ieceres realizēšanai, ticība, ka mums tas varētu izdoties, bija diezgan maza. Tad nu vienu nakti tieši pirms projektu iesniegšanas termiņu beigām VKKF mērķprogrammā «Latvija 100» kārtīgi iespringām un piebeidzām iesietos «Brīvības Vēstnešus». Vēl tagad atceroties smejamies, kā 15 minūtes pirms iesniegšanas termiņa beigām gandrīz atstājām savu projektu nevis VKKF, bet Kultūras ministrijā, jo īsti nebijām pārbaudījuši, kur tas jāiesniedz. Tikai veiksmīga sagadīšanās mums atvēra acis, ka esam nepareizajā vietā un nepareizajā laikā. Paši nejauši piedevām šim notikumam grāvēja cienīgas izjūtas - skrienot ar svaigi uzcepto projektu cauri pilsētai - un nogādājām mūsu dārgumu īstajās rokās. Galu galā tas noveda mūs līdz pozitīvam rezultātam un mūsu ieceri apstiprināja.

Kopš tā brīža, kad sākām realizēt simtgades projektu, ir pagājis aptuveni pusotrs gads. Neticami, ka laiks tik ātri paskrējis, un vēl jo neticamāk ir tas, ka būs jāgaida vēl 100 gadi, lai varētu ko tādu atkārtot. Liekas, ka vēl vakar domājām, kā kopā savākt labākos latviešu skeitbordistus, ko iesaistīt projektā, un kā visus viņus kopā ar labākajiem Latvijas ekstrēmo sporta veidu fotogrāfiem dabūt vienā busiņā. Lai vai kā, atlases procesa gaitā mums izveidojās ļoti pozitīva un veiksmīga projekta komanda. Visi kopā aizvadījām kopā 12 neaizmirstamas dienas, apceļojot Latviju un visus tās reģionus, izbaudot brīvību, tverot mirkļus un visu notiekošo dokumentējot filmā.

Projekta realizācijas gaitā mēs bijām visdažādākajās un neparastākajās vietās visā Latvijā. Viesojāmies gan Latgales Vēstniecībā Gors, gan Liepājas Ziemeļu Fortos, skaistajās Cēsu pilsdrupās, Tērvetes nacionālajā parkā un daudz kur citur. Mums bija tas gods arī pabūt Rīgas pilī, kur tikām uzaicināti uz svinīgo «LV 100» šā gada atklāšanas pasākumu. Tur satikām arī Latvijas valsts prezidentu Raimondu Vējoni un citas augsti stāvošas amatpersonas, kuras ar labiem vārdiem un atzinību novērtēja mūsu līdz šim projektā paveikto.

«Brīvības Vēstnešu» mērķis, ciemojoties visdažādākajos Latvijas nostūros un pilsētās, bija radīt sirsnīgu un paliekošu dāvanu mūsu valsts apaļajā dzimšanas dienā. Tā bija viena no projekta galvenajām iecerēm - saražot skaistas skeitborda/mākslas fotogrāfijas izstādei «100 brīvības mirkļi», ko mēs visi kopā varētu uzdāvināt savai valstij un visiem tās iedzīvotājiem Latvijas simtgades jubilejā.

Šo ceļojumu laikā mēs piedzīvojām gan varen saulainas un karstas dienas, gan arī arī lietainas un ne tik siltas - kā jau pieklājas kārtīgai Latvijas vasarai. Latgales un Vidzemes braucienu laikā laikapstākļi mūs lutināja, bet, viesojoties Vidzemē un Kurzemē, mums ar tiem bija jāsadzīvo. Pa ceļam mūs sagaidīja daudzi un dažādi pozitīvi piedzīvojumi, kā arī pārbaudījumi un grūtības, ar kurām bija jātiek galā. Bijām nepārtrauktā kustībā. Mēs mijiedarbojāmies ar dabu, pilsētvidi un viens ar otru. Iepazīstot, piedzīvojot, pārvarot, izzinot, un mācoties. Krītot un ceļoties.

Foto izstādes «100 brīvības mirkļi» atklāšanas pasākums notiks jau šo sestdien, 9. septembrī, plkst. 19:00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts» ietvaros. Vakara gaitā būs vērojama arī filmas «Brīvības Vēstneši» kino pirmizrāde plkst. 20:00 Ziedoņa zālē, kas atspoguļos projekta norises gaitu un vēstnešu piedzīvojumus. Ar filmas papildu seansiem plkst. 21:00, plkst. 22:00 un 23:00. Un pats, pats svarīgākais ir tas, ka esi ielūgto viesu sarakstā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu