Nedēļas nogalē Rīgā tiksies pasaulē labākie meistari paukošanā ar špagu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

14. un 15. oktobrī Elektrum Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā, norisināsies Pasaules kauss paukošanā ar špagu junioriem vīriešiem, kas veltīts leģendārā Latvijas paukotāja, olimpiskās bronzas medaļas ieguvēja olimpiskajās spēlēs Romā, Bruno Habarova piemiņai.

Rīgā organizētais Pasaules kausa posms paukošanā ar špagu junioriem vīriešiem ir starptautiski augstu novērtēts un Starptautiskās paukošanas federācijas (FIE) kalendārā izcīnījis stabilu vietu, jau atkārtoti sacensībām pieteikušies labākie paukotāji no visas pasaules. Uz šo brīdi dalību sacensībās apstiprinājuši 243 dalībnieki no 38 valstīm, tai skaitā, no ASV, Peru, Francijas, Vācijas, Lielbritānijas, Īrijas, Itālijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Japānas, Austrālijas, Krievijas, Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un citām valstīm.

Šajā olimpiskajā sporta veidā Rīgā labākie paukotāji tiks noteikti kā individuālās cīņās (14. oktobrī), tā komandu cīņās (15. oktobrī). Pirmās cīņas gan 14., gan 15. oktobrī sāksies jau no 9.00 rītā. Apmeklētāji ir aicināti iepazīt šo aizraujošo un eleganto sporta veidu jebkurā laikā un bez ieejas maksas. Izšķirošās finālu cīņas tiek plānotas 14. oktobrī, no plkst. 17.00, un 15. oktobrī, no plkst. 14.00.

Latviju šogad šajā Pasaules kausa posmā pārstāvēs Egīls Vasaraudzis (dz. 1998), Ernests Cimborēvičs (dz. 1999), Pāvels Valentanavičs (dz. 1998) un Daniels Zlenko (dz. 2000).

Latvijas Paukošanas federācijas prezidentes Ērikas Āzes aicinājumam apmeklēt sacensības atsaukusies arī Francijas Paukošanas federācijas prezidente un FIE izpildkomitejas locekle Izabella Lamūra (Isabelle Lamour) un citi pasaules paukošanas elites pārstāvji.

Uzziņai:

2016. gadā Latvijas Paukošanas federācija svinēja savas pastāvēšanas 80. jubileju.

2016. gadā, Francijā, Latvijas junioru izlase (U-20) paukošanā ar floreti izcīnīja 4. vietu Pasaules čempionātā junioriem.

2016. gadā Starptautiskās Paukošanas federācijas (FIE) kongresā Maskavā, piedaloties pārstāvjiem no 151 valsts, Latvijas paukošanas federācijas prezidente Ērika Āze tika atkārtoti ievēlēta FIE izpildkomitejā, kas ir līdz šim viens no augstākajiem starptautiskajiem sasniegumiem Latvijas sporta administrācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu