Lietuvas valdība tomēr piešķirs līdzekļus Kauņas stadiona rekonstrukcijai

LETA/BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 15min.lt/LETA

Lietuvas valdība tomēr piešķirs līdzekļus Kauņas Darjus un Ģirēna stadiona rekonstrukcijai, lai gan pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka 2018.gada budžeta projektā līdzekļi tam nav atrasti, pirmdien paziņojis premjerministrs Sauļus Skvernelis, pagaidām gan neminot konkrētus skaitļus.

«Valdība līdzekļus stadionam piešķirs, bet mēs gaidām galīgo projektu un informāciju, kā tajā iesaistīsies pati pilsēta. Apzinos, cik svarīgi, lai Lietuvai ir vismaz viens labs laukums, kur varētu bez jebkāda kauna rīkot starptautiskas sacīkstes. Zinu, ka to saprot gan pilsētas vadība, gan Seima deputāti, tādēļ šis jautājums tiks risināts,» teikts komentārā, ko valdības vadītājs atsūtījis ziņu aģentūrai BNS pēc tikšanās ar Kauņas mēru Visvaldu Matijošaiti.

Viņš atgādinājis, ka par nākamā gada budžeta galīgo variantu varēs spriest decembrī, kad tas būs pilnībā saskaņots Seimā.

«Esmu pārliecināts, ka atradīsim līdzekļus, lai stadiona rekonstrukcijas darbus izkustinātu no sastinguma punkta. Lietuvas futbola līdzjutēji var būt mierīgi,» uzsvēris Skvernelis, vienlaikus norādot, ka šogad visām pašvaldībām papildus paredzēts piešķirt 250 miljonus eiro un konkrēti Kauņa papildus saņems 21 miljonus eiro, ko pilsēta varēs izmatot pēc saviem ieskatiem.

Kauņas mērs aģentūrai apliecinājis, ka no premjera saņēmis solījumu - vajadzīgais finansējums divu gadu laikā stadiona būvei būs, un projekta virzību nevajadzēs apturēt.

Viņš pastāstījis, ka Kauņas pašvaldība vēl uz vairākām nedēļām pagarinājusi būvdarbu iepirkumu konkursu, ir parādījušies jauni interesenti, bet tehniskais projekts jau ir izstrādāts un būvatļauja saņemta.

«Ceru, ka 2019.gadā uzcelsim,» piebildis Matijošaitis.

Valsts investīciju programmas projektā 2018.-2020.gadam, ko pagājušajā nedēļā apstiprināja Lietuvas ministru kabinets, līdzekļi Kauņas stadiona rekonstrukcijai nebija paredzēti.

Kauņas pašvaldība lēsusi, ka stadiona rekonstrukcija izmaksās 25 miljonus eiro, piecus miljonus cerot saņemt no Eiropas Savienības fondiem, bet pārējo summu pašvaldībai un valdībai būtu jāsedz līdzīgās daļās - pa desmit miljoniem eiro.

Rekonstrukcijas projekts paredz vietu skaitu stadionā palielināt no 9500 līdz 15 000 un apjumt visas tribīnes.

Šobrīd Lietuvas futbola valstsvienība starptautiskās sacīkstes aizvada Lietuvas Futbola federācijas stadionā ar 5000 skatītāju vietām un mākslīgo segumu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu