Svarcēlājs Koževņikovs izcīna bronzu Eiropas U-23 čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas svarcēlājs Vadims Koževņikovs piektdien Albānijā izcīnīja bronzas godalgu Eiropas U-23 čempionātā.

Latvijas pārstāvis pie bronzas tika sacensībās svara kategorijā līdz 94 kilogramiem.

Summā Koževņikovs pacēla 339 kilogramus, kamēr par čempionu ar 359 kilogramiem kļuva Karušs Gukasjans no Armēnijas. Savukārt sudraba medaļu ar summā paceltiem 357 kilogramiem ieguva krievs Georgijs Kupcovs.

Latvijas svarcēlājam raušanā bija sekmīgs tikai pirmais mēģinājums, kurā viņš pacēla 145 kilogramus. Savukārt 150 un 155 kilogrami nebija sekmīgi. Tas tobrīd viņam deva piekto vietu.

Savukārt grūšanā Koževņikovs startēja veiksmīgāk, jo bija sekmīgs visos trijos mēģinājumos, tiekot galā ar 185, 192 un 194 kilogramus smagiem stieņiem. Šajā disciplīnā tas viņam ļāva ierindoties trešajā vietā, šo pozīciju izcīnot ar summā.

Tuvākos sekotājus Koževņikovs, kurš piektdien uzrādīja savas karjeras lielāko sasniegumu, summā apsteidza par vienu kilogramu. Kopumā sacensības noslēdza astoņi dalībnieki.

Koževņikovs Albānijā notiekošajās meistarsacīkstēs Latvijai izcīnījis trešo godalgu.

Jau vēstīts, ka talantīgā svarcēlāja Rebeka Koha otrdien trešo gadu pēc kārtas uzvarēja Eiropas čempionātā U-20 vecuma grupā, svara kategorijā līdz 58 kilogramiem tuvāko konkurenti apsteidzot par 26 kilogramiem. Medaļu šajās sacensībās viņa izcīnīja jau piekto reizi.

Savukārt trešdien svarā līdz 77 kilogramiem triumfēja Ritvars Suharevs, pievienojot zeltu iepriekšējos divos gados izcīnītajām sudraba godalgām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu