Tīņu sensācijas pasaules sportā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Pasaulē arvien vairāk ir tādu pusaudžu, kuriem neatliek laika ikdienā sēdēt skolas solā, jo jau tīņu vecumā viņi kļuvuši par sporta zvaigznēm. TVNET apkopoja dažas spilgtākās šī brīža tīņu sensācijas pasaules sportā, kuras nākotnē varētu kļūt par leģendām.

Francijas futbolists Kiljans Mbapē (18 gadi)

Decembrī talantīgajam Mbapē paliks 19 gadi, taču jau šobrīd viņš viens no vadošajiem uzrucējiem bagātajā Francijas futbola klubā Parīzes «Saint-Germain» (PSG). Viņš patlaban tiek izīrēts no «Monaco» vienības, taču vienošanās paredz, ka izpirkuma gadījumā Parīzes komandai būs jāšķiras no 180 miljoniem eiro. Mbapē atzīts par 2017.gada «Zelta puisēnu». Tā ir balva, ko pasniedz sezonas labākajam pasaules futbolistam vecumā līdz 21 gadam.

Kiljans Mbapē
Kiljans Mbapē Foto: AFP/LETA

Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs (18 gadi)

Dončičs jau 12 gadu vecumā noslēdza 5 gadu vienošanos ar Spānijas grandu Madrides «Real». Protams, ar vecāku starpniecību, jo tobrīd viņš bija vēl tālu līdz pilngadībai. 16 gadu vecumā viņš kļuva par jaunāko «Real» debitantu Spānijas čempionātā. Savukārt septembrī Dončičs bija viens no līderiem Slovēnijas izlasē, kas negaidīti pirmo reizi vēsturē kļuva par Eiropas čempioni. 18 gadus vecais basketbolists tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē. Ceturtdaļfināl pret Latvijas izlasi viņš guva 27 punktus. Dončičam paredz augstu vietu nākamā gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā.

Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: FIBA Europe

Šveices hokejists Niko Hišers (18 gadi)

Nacionālās hokeja līgas (NHL) šī gada draftā Ņūdžersijas «Devils» komanda ar pirmo numuru izvēlējās Hišeru. Viņš kļuva par pirmo Šveices hokejistu, kuram ticis šāds gods. Savā NHL debijas sezonā uzbrucējs līdz šim 8 mačos guvis 2 vārtus un veicis 5 rezultatīvas piespēles. Viņa tēvs profesionāli spēlējis futbolu, ar ko līdz 12 gadu vecumam nodarbojās arī Niko, taču pēc tam viņš sekoja brāļa piemēram un koncentrējās tikai hokejam.

Niko Hišers
Niko Hišers Foto: EPA/LETA

Nīderlandes autosportists Makss Verstapens (20 gadi)

Septembra nogalē Verstapenam palika 20 gadi, taču līdz tam viņš arī bija vēl ieskaitāms pie tīņu sensācijām. Viņš jau trešo sezonu ir Pirmās formulas (F-1) pilots. «Red Bull» komandas braucējs šīs sezonas kopvērtējumā ieņem augsto 6. vietu. F-1 pilota karjeras laikā Verstapens līdz šim ir izcīnījis 2 uzvaras un 10 reizes kāpis uz goda pjedestāla. Šāda karjeras izvēle ir visai likumsakarīga, jo Maksa tēvs Joss Verstapens arī bija F-1 braucējs.

Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko (20 gadi)

Līdzīgi kā Verstapens, arī Ostapenko vēl nesen bija tīnis. Latvijas tenisistei tikai 8. jūnijā palika 20 gadi. Ostapenko savā apaļajā jubilejā izcīnīja uzvaru Francijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā, turklāt pēc tam izdevās triumfēt arī visā turnīrā. Viņai šogad izdevies ielauzties tenisa elitē. Pasaules reitinga pirmajā desmitniekā Ostapenko pārliecinoši ir jaunākā tenisiste. Aiz viņas nākamās jaunākās spēlētājas ir 24 gadu vecumā.

Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/LETA

Kanādas tenisists Deniss Šapovalovs (18 gadi)

Pasaules rangā talantīgais tenisists Šapovalovs šobrīd ieņem 49. vietu. Šogad augustā «Masters» sērijas turnīrā Monreālā viņam sensacionāli izdevās trīs setos pārspēt tobrīd pasaules otro raketi spāni Rafaelu Nadalu (patlaban ranga līderis). Arī titulētais šveicietis Rodžers Federers, kurš ir Šapovalova bērnības elks, veltījis jaunajam tenisistam atzinīgus vārdus. Līdzīgi kā Ostapenko, arī Šapovalovs ir Vimbldonas junioru vienspēļu turnīra čempions.

Deniss Šapovalovs
Deniss Šapovalovs Foto: EPA/LETA

Igaunijas frīstaila slēpotāja Kellija Sildaru (15 gadi)

Talantīgā igauniete Sildaru pērn vien 13 gadu vecumā kļuva par jaunāko sportisti, kurai izdevies uzvarēt ekstrēmo sporta veidu prestižajās ziemas «X Games» sacensībās, turklāt šogad viņa šo panākumu atkārtoja. Diemžēl, taču ceļgala savainojuma dēļ, visticamāk, frīstaila slēpotāja nevarēs piedalīties nākamgad februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Kellija Sildaru
Kellija Sildaru Foto: Postimees/leta

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu