Saūda Arābijā sievietēm ļaus apmeklēt stadionus

LETA/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Saūda Arābijā no nākamā gada sievietes varēs apmeklēt sporta stadionus, svētdien pavēstījušas ultrakonservatīvās karalistes varasiestādes.

No 2018.gada sākuma ģimenēm ļaus apmeklēt sporta pasākumus stadionos trīs lielās valsts pilsētās.

Saūda Arābijas sporta pārvalde tviterī paziņoja, ka «trīs stadionos Rijādā, Džidā un Dammāmā sākti sagatavošanas darbi, lai no 2018.gada sākuma tajos varētu uzņemt ģimenes».

Stadionos tiks ierīkoti restorāni, kafejnīcas un videoekrāni, pavēstīja pārvalde.

Galvaspilsētā Rijādā septembrī sievietēm valsts svētku svinēšanai tika atļauts vienu reizi apmeklēt lielākoties futbola mačiem domāto stadionu.

Varasiestāžu lēmums atbilst Saūda Arābijas ietekmīgā kroņprinča Mohammeda bin Salmana reformu plāniem, kas paredz arī lielāku tiesību piešķiršanu sievietēm, kuras teokrātiskajā islāma monarhijā sabiedriskās vietās ir pakļautas stingriem dzimumu segregācijas noteikumiem, kā arī citiem ierobežojumiem.

Jūnijā negaidīti par kroņprinci pasludinātais Salmans jau atklājis savu vēlmi atjaunot karalistē mērenu islāmu.

Tiek uzskatīts, ka viņš stāv aiz septembrī pieņemtā lēmuma atcelt desmitgadēm ilgo aizliegumu sievietēm vadīt automašīnu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu